Toszkán szépség – magyar feliratos előzetessel

1
411

A film egy családi megbékélés történetét meséli el. Anna, a még mindig gyönyörű édesanya, aki halála pillanatában is ellenállhatatlan és másokra is nagy hatással bíró életerőt sugároz, búcsúja gyermekeitől, Brunótól és Valériától.
Az immár több mint húsz éve távol élő, hányatott és szeretetben nem bővelkedő sorsába belenyugvó Bruno számára ez az alkalom arra, hogy visszatérjen kis szülővárosába, oda, ahol felcseperedett, és számot vessen múltjának viszontagságaival, melyeket minden áron el akart felejteni. A jelen történései ily módon összefonódnak a regényes családi emlékekkel: a Pancaldi fürdőhelyen rendezett ünnepség, ahol a meglepődött anyukát a strand szépévé választották, Mario apuka már-már beteges szenvedése, aki a túlságosan szép felesége miatt kivívta a város férfiembereinek rosszindulatú figyelmét, Léda nagynéni irigysége és cselszövései, hogy megkaparinthassa a szóbeszéd tárgyát képező testvére férjét és gyerekeit, a házból való kiűzetést követő vándorlás, hogy helyet találjon két gyerekkel, akiket mindig vigasztalt a fiatal, vidám, öntudatos anyjuk megdönthetetlen optimizmusa.
Körülöttük egy kisváros nyomorúságos illemtudása, sok-sok állhatatlan és törékeny ember rosszindulata, akik meg akarták szerezni Anna szépségét, de alapvetően nem volt hozzá se erejük, se bátorságuk… (Forrás: PARLUX Entertainment)
Paolo Virzì-t filmjéért 2010-ben Európai Filmdíjra jelölték.


Toszkán szépségFilm adatlap

Eredeti cím: La prima cosa bella
Mozibemutató (Olasz): 2010. január 15.
Magyar cím és korhatár: Toszkán szépség (16)
Magyar bemutató: 2013. július 11.
DVD megjelenés (HUN): 2013. október 17.
Műfaj: Vígjáték, Dráma
Rendező: Paolo Virzì
Forgatókönyvíró: Paolo Virzì, Francesco Bruni, Francesco Piccolo
Szereplők: Valerio Mastandrea, Micaela Ramazzotti, Stefania Sandrelli
Filmstúdió: Motorino Amaranto, Medusa Film


Toszkán szépség képek
Toszkán szépség magyar feliratos előzetes /trailer/Toszkán szépség film klipToszkán szépség TV SpotKapcsolódó anyagok:


Toszkán szépség IMDB adatlap


1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..