Tortúra /Misery/

0
1403

Paul Sheldon (James Caan) egy sikeres író, aki legújabb regényének kéziratával épp a kiadójához tart. Azonban a hóval borított coloradói országúton balesetet szenved: kocsija kisodródik, a szakadékba zuhan, ő pedig súlyosan megsérül. Szerencséjére rátalál a közelben lakó Annie Wilkes (Kathy Bates), aki történetesen egy képzett ápolónő, így nem esik nehezére ellátni a mozgásképtelen férfit. Annie hamar rádöbben, hogy a betege épp kedvenc regénysorozatának szerzője, így mindent elkövet, hogy Sheldon mielőbb meggyógyuljon. Amikor Annie rátalál a kocsiban heverő új regényre azonnal lázba jön, hogy elolvassa, azonban a történet alakulása – miszerint az imádott főhős, Misery meghal – őrült haragra kelti a nőben rejlő rajongót. Megsemmisíti a regényt és kegyetlen módszerekkel arra kényszeríti az ágyhoz kötött férfit, hogy írjon egy új történetet, ezúttal azonban boldog végkifejlettel…
Az egyik legjobb Stephen King filmadaptációban a mániákus, gyilkos hajlamú rajongó szerepéért Kathy Bates megkapta a Legjobb női főszereplő alakításáért járó Oscar-díjat.


TortúraFilm adatlap

Eredeti cím: Misery
Bemutató (USA): 1990. november 30.
Magyar cím: Tortúra
DVD megjelenés: 2005. július 12.
Blu-ray megjelenés: 2009. szeptember 30.
Műfaj: Dráma, Thriller
Rendező: Rob Reiner
Forgatókönyvíró: William Goldman (Stephen King regénye alapján)
Szereplők: James Caan, Kathy Bates, Richard Farnsworth, Frances Sternhagen, Lauren Bacall, Graham Jarvis
Filmstúdió: Castle Rock Entertainment


Tortúra /Misery/ film képek:
Tortúra /Misery/ előzetes /Trailer, HQ/Tortúra /Misery/ magyar szinkronos film klip /HQ/
Kapcsolódó anyagok:


IMDb adatlap

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..