A király beszéde

6
832

Bertie (Colin Firth) sosem volt a szavak embere, mivel beszédhibája mindig is erősen hátráltatta. Azonban apja, V. György halála után, VI. Györgyként királlyá koronázzák, és mint uralkodónak kötelessége időnként nyilvános beszédet adni, és szólni Anglia népéhez. Különösen fontos ez most, a 30-as évek második felében, amikor már érződik a háború előszele. Feleségével, Erzsébettel (Helena Bonham Carter) mindenféle gyógymódot kipróbálnak, hogy legyőzzék a beszédhibát, de mind hiába. Azonban akad egy ember, aki szenttül hiszi, hogy helyre tudja hozni a király beszélőkéjét. Lionel Logue (Geoffrey Rush) a különös módszereiről ismert ausztrál logopédus veszi kezelésbe az újdonsült uralkodót. © filmtrailer.hu


A király beszédeFilm adatlap

Eredeti cím: The King’s Speech
Bemutató (USA): 2010. november 26.
Magyar cím: A király beszéde
Magyar bemutató: 2011. február 3.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN): 2011. június 9.
Műfaj: Dráma, Történelmi
Rendező: Tom Hooper
Forgatókönyvíró: David Seidler
Szereplők: Colin Firth, Helena Bonham Carter, Geoffrey Rush, Guy Pearce, Timothy Spall, Derek Jacobi
Filmstúdió: The Weinstein Company


A király beszéde film képek:
A király beszéde előzetes /Trailer/A király beszéde nemzetközi előzetes /International Trailer/A király beszéde film klippekA király beszéde TV Spot /HQ/Kapcsolódó anyagok:


Hivatalos honlap
A király beszéde IMDb adatlap


6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Hurka Gyurka: biztosan nem, mivel a Weinstein Company most fog nekiállni az újravágásnak, és a hírek szerint csak az Oscar után lesz befejezve.
    A magyar mozik jövő héttől adják.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..