Doctor Parnassus és a képzelet birodalma /The Imaginarium of Doctor Parnassus/

0
649

Doctor Parnassus (Christopher Plummer) egy utazó színház, bűvészmutatvány, az „Imaginarium” igazgatója, s különös képességgel rendelkezik: irányítani tudja mások képzeletét. Előadásai során vállalkozó kedvű nézőket szólít a színpadra, akik a csodatükrén keresztül beléphetnek a fantázia birodalmába, és választhatnak, hogy fényt és örömöt, vagy sötétséget és bút szeretnének látni. Parnassus azonban sötét titkot is őriz: több évszázaddal ezelőtt fogadást kötött Mr. Nick-kel (Tom Waits), vagyis magával az ördöggel, és nyereményként örök életet kapott. Sok-sok évvel később, mikor megtalálta az igazi szerelem, egy újabb egyezséget kötött Mr. Nick-kel, és az örök életet fiatalságra cserélte. Azonban ellenértékként az első szülött gyermekét kellett ajánlania, és az utód amint eléri a 16. életévét, az ördög tulajdona lesz.
Parnassus lánya, Valentina (Lily Cole) közeledik a 16. születésnapjához, és fogalma sincs, hogy milyen egyezséget kötöttek a feje felett. Közben pedig szerelmes lesz egy fiúba, Tony-ba (Heath Ledger / Johnny Depp / Colin Farrell / Jude Law). Parnassus pedig ezt követően egy utolsó alkut köt Mr. Nickkel…


Doctor Parnassus és a képzelet birodalmaFilm adatlap

Eredeti cím: The Imaginarium of Doctor Parnassus
Bemutató (Egyesült Királyság): 2009. október 16.
Magyar cím: Doctor Parnassus és a képzelet birodalma
Magyar bemutató: 2010. január 14.
DVD megjelenés (HUN) : 2010. május 13.
Műfaj: Fantasy, Kaland
Rendező: Terry Gilliam
Forgatókönyvírók: Terry Gilliam, Charles McKeown
Szereplők: Heath Ledger, Johnny Depp, Colin Farrell, Jude Law, Christopher Plummer, Tom Waits, Lily Cole, Andrew Garfield, Verne Troyer
Filmstúdió: Poo Poo Pictures Productions


Doctor Parnassus és a képzelet birodalma /The Imaginarium of Doctor Parnassus/ képgaléria:
Doctor Parnassus és a képzelet birodalma /The Imaginarium of Doctor Parnassus/ magyar feliratos előzetes /Trailer, HQ/
The Imaginarium of Doctor Parnassus TV Spot /HQ/Doctor Parnassus és a képzelet birodalma /The Imaginarium of Doctor Parnassus/ film klip #1 /HQ-HD/Doctor Parnassus és a képzelet birodalma /The Imaginarium of Doctor Parnassus/ film klip #2 /HQ-HD/Kapcsolódó anyagok:


Hivatalos honlap


IMDb adatlap

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..