A szív bajnokai /The Blind Side/

7
2473

Michael Oher (Quinton Aaron) egy szegény, aluliskolázott, fekete fiú, akinek az apját megölték, az anyja pedig súlyosan drogfüggő. A több mint 150 kilós, jól megtermett srácot egy gazdag házaspár emeli ki a gettóból, akik észreveszik benne a lehetőséget, hogy a fiúból jó amerikai foci játékos lehetne. Újdonsült nevelőszülei, a Touhy házaspár (Sandra Bullock és Tim McGraw) komolyan veszik a Michael neveltetését, mind szellemi, mind fizikai, atlétikai szinten. A fiúról hamar kiderül, hogy van érzéke a játékhoz, termete ellenére gyors és atletikus, így remek védőjátékos válik belőle, a főiskolai bajnokság egyik legértékesebb, legjobb focistája.
A filmet Michael Lewis igaz történeten alapuló könyvéből John Lee Hancock (Későn kezdő, Alamo – A 13 napos ostrom) rendezte.


The Blind SideFilm adatlap

Eredeti cím: The Blind Side
Bemutató (USA): 2009. november 20.
Magyar cím: A szív bajnokai
Magyar bemutató:
DVD megjelenés (HUN): 2010. június 9.
Műfaj: Dráma, Sport
Rendező: John Lee Hancock
Forgatókönyvíró: John Lee Hancock
Szereplők: Sandra Bullock, Quinton Aaron, Kathy Bates, Tim McGraw, Ray McKinnon, Lily Collins, Jae Head, Shawn Knowles, Tom Nowicki
Filmstúdió: 20th Century Fox


The Blind Side film képek:

The Blind Side előzetes #1 /Trailer, HQ-HD/The Blind Side előzetes #2 /Trailer B, HQ-HD/Kapcsolódó anyagok:


Hivatalos honlap


IMDb adatlap

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Feleségemmel láttuk, aki igecsak kényes ízlésű, de neki is kifejezetten tetszett.
    A történetben egyébként nem a sport kap nagy szerepet, hanem a folyamat, ahogy puszta jóindulatból befogadják a fiút, és a családjuk részévé válik.

    Szép film, jó színészi játék, elgondoldolkoztató darab.

  2. Ez egy csodálatos film! Ritkán látok ilyen megindító, kedves filmet. Sandra Bullock tényleg nagyot alakít és a szerepe is nagyon tetszik. Aki kedveli azokat a filmeket, amik elgondolkodtatóak, kicsit szívszorítóak, értéket sugároznak, az semmiképpen se hagyja ki! Nekem kedvenc lett!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..