Sztálingrád (2013)

10
5854

A sztálingrádi csata több mint 6 hónapon keresztül tartott a kegyetlen orosz télben, s végül 1943. február 3-án a német hadsereg feladta a várost, s a II. világháború árja másfelé fordult. A film 1942. telén követ nyomon egy szovjet katonai egységet, amely beveszi magát Sztálingrád egy statégiailag fontos épületébe. Itt találnak rá a régóta itt bújkáló Katyára (Mariya Smolnikova), s a védtelen orosz nő a fásult és kérges szívű katonákból nem várt érzelmi reakciókat vált ki. Miközben a szovjet katonák egy darabkát visszakapnak emberségükből, a tér túloldalán Kan százados (Thomas Kretschmann) parancsba kapja, hogy foglalja vissza az épületet bármi áron.


SztálingrádFilm adatlap

Eredeti cím: Stalingrad
Mozibemutató (orosz): 2013. október 10.
Magyar cím és korhatár: Sztálingrád (16)
Magyar bemutató:
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN): 2014. május 28./2018. február 9.
Műfaj: Akció, Háborús
Rendező: Fedor Bondarchuk
Forgatókönyvíró: Sergey Snezhkin, Ilya Tilkin
Szereplők: Mariya Smolnikova, Yanina Studilina, Pyotr Fyodorov, Thomas Kretschmann
Filmstúdió: Art Pictures Studio
Magyar forgalmazó: InterCom/Bontonfilm


Sztálingrád film képek
Sztálingrád előzetes /trailer/Sztálingrád film klipSztálingrád TV SpotKapcsolódó anyagok:


Sztálingrád IMDB adatlap


10 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A sztorija egy nagy nulla sajnos a látványos megvalósítások csak amolyan hatásvadász trükkök, szükségtelenek és a trailerben le is lőtték a lényeget…. 🙁

  2. Azért egyszer nézhetős. Bár meg kell hagyni, hogy több akcióra számítottam, de inkább jöjjön ki még egy ilyen, mint mondjuk egy pókember, vagy egy új iron men.

  3. DJ@A 2013 október 10. volt az eredeti bemutató. Valószínűleg már látta valamilyen formában.

    Ha kihagytok egy ValóVilág részt (ha egyáltalán nézitek) és ezt nézitek meg, akkor nem jártok rosszul. De ne várjon senki, egy Ellenség a kapuknál szintű művet.

  4. 88Bali
    Inkább egy ilyen, mint pókember, vagy iron man? 😀 Vicces kijelentés olyanokról, amik manapság a filmipar legmeghatározóbb filmjei közé tartoznak 🙂 kíváncsi lennék arra, hogy egy képregény feldolgozás marvel, vagy egy ilyen háborús filmet néznek meg többen…ja bocs, nem vagyok rá kíváncsi, mert egyértelmű 😀

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..