Szíven szúrt ország

0
243

A film alapjául az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázója, Marian Cozma brutális és értelmetlen meggyilkolása szolgál.
Veszprém szép, de kicsi hely. Olyan, mint Magyarország. Lakói sokat dolgoznak, elviselik a bajokat és örülnek, ha van miért. Veszprémben van egy kézilabdacsapat, amelyben kubai, szerb, horvát, orosz és magyar sportolók küzdenek szívvel-lélekkel ezért a szép kis dunántúli városért. A világ egyik legjobb kézilabdacsapata, ahol nem számít ki, honnan jött, hol nevelkedett, ahol mindenki elsősorban veszprémi. Az volt a román Marian Cozma is, akit idén február 8-án megöltek a város közepén működő népszerű szórakozóhelyen. Csak a szerencsén múlott, hogy két, segítségére siető csapattársa, barátja, a horvát Ivan Pesics és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülésekkel ugyan, de túlélték a támadást. A gyilkosok egy harminc főt számláló bandával érkeztek, és azóta sem derült ki, hogy mit kerestek ott. Senki sem érti és sokan félnek. Leginkább attól, hogy ebben az országban minden megtörténhet.
Ez a film azért készült, hogy megértsük végre, hogy milyen világban élünk. Ez a film nem nyomoz, nem vádol, és nem keres felelősöket. A gyilkosokat meg kell büntetni, de a felelősség a mienk. Veszprém magyar város, mindez Magyarországon történt. A felelősök magyarok. Az áldozatok szerettek minket, magyarokat. Kérdés: szeretjük-e mi is magunkat annyira, hogy véget vessünk a félelemnek, hogy ne higgyük, hogy a bűnözők bármit megtehetnek, mert náluk van a pénz és a hatalom. Maradt-e ebben az országban annyi méltóság, erő és becsület, hogy megvédje magát és barátait azoktól, akik sem törvényt, sem erkölcsöt nem ismernek. A film, és a történet folytatódik.


Szíven szúrt ország Film adatlap

Eredeti cím: Szíven szúrt ország
Bemutató (USA):
Magyar cím: Szíven szúrt ország
Magyar bemutató: 2009. május 7.
DVD megjelenés: 2009. július 1.
Műfaj: Dráma, dokumentum
Rendező: Babos Tamás, Csillag Mano, Kálomista Gábor, Kivés György, Vecsernyés János
Producer: Kálomista Gábor
Szereplők: Czapkó Antal, Csányi Sándor, Oroszlán Szonja, Pindroch Csaba, Szabó Simon
Filmstúdió: Hungaricom


Szíven szúrt ország képek:
Szíven szúrt ország előzetes / teaser trailer, HQ/Kapcsolódó anyagok:


Imdb adatlap

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..