Szeretni, inni és énekelni

0
175

Colin és Kathryn, a két műkedvelő színész, miközben új színdarabot próbál, rossz hírrel kénytelen szembesülni: barátjuk, George halálos beteg, csak hónapjai vannak hátra. Kathryn, aki korábban George szerelme volt, illetve Monica, a volt felesége, de barátnőjük, Tamara érzelmei is felébrednek George iránt, amikor megtudják a szomorú hírt. Tiszteletre méltó, nyárspolgár férjeik nagy megrökönyödésére mindhárman a beteg körül kezdenek sertepertélni, majd versengeni, melyikük kísérje George-ot utolsó nyaralására.
A Szeretni, inni és énekelni a francia film nagymesterének, Alain Resnais-nek az utolsó alkotása, egyben a harmadik, amelyben harmadjára nyúl irodalmi nyersanyagként a brit drámaíró, Alan Ayckbourn színdarabjához. A stúdiófelvételek már-már paródiába hajló alkalmazása különös, tragikomikus világot teremt: a hiúság színházának közegét.


Szeretni, inni és énekelniFilm adatlap

Eredeti cím: Aimer, boire et chanter
Mozibemutató (Francia): 2014. március 26.
Magyar cím és korhatár: Szeretni, inni és énekelni (12)
Magyar bemutató: 2015. március 5.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Vígjáték
Rendező: Alain Resnais
Forgatókönyvíró: Alan Ayckbourn (színdarab), Laurent Herbiet, Alain Resnais, Jean-Marie Besset
Szereplők: Sabine Azéma, Hippolyte Girardot, Caroline Sihol, Sandrine Kiberlain
Filmstúdió: France 2 Cinéma
Magyar forgalmazó: Cirko Film


Szeretni, inni és énekelni film képek
Szeretni, inni és énekelni magyar feliratos előzetes /trailer/Szeretni, inni és énekelni film klipSzeretni, inni és énekelni TV SpotKapcsolódó anyagok:


Szeretni, inni és énekelni imdb adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..