Star Wars – Az első trilógia /Star Wars – The Prequel Trilogy/

3
1281

Star Wars I – Baljós árnyak /Star Wars I – The Phantom Menace/ Nyugtalanság uralkodik a Galaktikus Köztársaságban. A távoli csillagrendszerekbe irányuló kereskedelmi utak megadóztatásának tervét heves viták övezik. A kapzsi Kereskedelmi Szövetség felfegyverzett csatahajóival blokád alá veszi a parányi Naboo bolygót. A Főkancellár titokban útnak indít két Jedi lovagot, a béke és az igazság szerzőit, hogy oldják meg a konfliktust és védjék meg Amidala királynőt. Hamarosan azonban kényszerleszállást kell végrehajtaniuk a Tatooine-on, ahol találkoznak az ifjú Anakinnal, akiben túlárad az erő.

Star Wars II – A klónok támadása /Star Wars: Episode II – Attack of the Clones/ Tíz év telt el az előző részben elbeszélt események óta. A titokzatos Dooku gróf (Christopher Lee) vezetésével naprendszerek lépnek ki a Galaktikus Köztársaságból, míg a maroknyi jedi lovag kevés ahhoz, hogy fenntartsa a békét és a rendet. Padmé Amidala (Natalie Portman) ellenzi a hadsereg felállítását, ezért megpróbálják félreállítani. A tanács testőrt rendel mellé: Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) tanítványát, az ifjú Anakin Skywalkert (Hayden Christensen) bízzák meg a feladattal. Míg ők a további támadások elől bujkálnak, Obi-Wan a merénylő után nyomoz. Egy távoli bolygón különös titkokra bukkan: egy klóngyárban olyasmi készülődik, amely eldöntheti a közelgő polgárháború kimenetelét.

Star Wars III – A Sith-ek bosszúja /Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith/ A legsötétebb epizóddal bezárul a kör, teljessé válik a történet. Három nehéz, küzdelmes év után a Klónok háborúja a végéhez közeledik. A köztársaságot kifárasztotta a háború. A szenátor legközelebbi fegyvertársa, Anakin Skywalker egyre többet tud meg az erő és a hatalom igazi természetéről, mégis ellenáll a sötét oldal csábításának; tudja, ha enged, elveszíti szerelmét, Amidalát, akit titokban feleségül vett, és aki nemsokára megszüli közös gyermeküket. Csaknem harminc évnyi várakozás és találgatás után a mozinézők végre megtudhatják az igazságot.


Star Wars - Az első trilógia /Star Wars - The Prequel Trilogy/Film adatlap

Eredeti cím: Star Wars – The Prequel Trilogy
Bemutató (USA): Star Wars I – Baljós árnyak: 1999. május 19., Star Wars II – A klónok támadása: 2002. május 16., Star Wars III – A Sith-ek bosszúja: 2005. május 19.
Magyar cím: Star Wars – The Prequel Trilogy
Magyar bemutató: Star Wars I – Baljós árnyak: 1999. szeptember 16., Star Wars II – A klónok támadása: 2002. május 16., Star Wars III – A Sith-ek bosszúja: 2005. május 19.
Blu-ray / DVD megjelenés (HUN): 2011. szeptember 16. Újrakiadás: 2017. október 20. / 2015. október 14.
Műfaj: Akció, Kaland, Sci-fi, Fantasy
Rendező: George Lucas,
Forgatókönyvíró: George Lucas, Jonathan Hales
Szereplők: Ewan McGregor, Liam Neeson, Natalie Portman, Samuel L. Jackson, Jake Lloyd, Ian McDiarmid, Frank Oz, Ray Park, Anthony Daniels, Hayden Christensen, Christopher Lee, Kenny Baker, Jimmy Smits, Peter Mayhew
Filmstúdió: Lucasfilm, 20th Century Fox


Star Wars – Az első trilógia /Star Wars – The Prequel Trilogy/ film képek:
Star Wars I – Baljós árnyak /Star Wars I – The Phantom Menace/ trailer/Star Wars II – A klónok támadása /Star Wars: Episode II – Attack of the Clones/ trailer/Star Wars III – A Sith-ek bosszúja /Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith/ trailer/Star Wars – A teljes sorozat /Star Wars – The Complete Saga/ Blu-ray trailer/
Kapcsolódó anyagok:


IMDb adatlap


3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Sziasztok!

    Esély rá hogy most már végre 3D Bluray re-release is lesz? Nekem azért akármennyire nem tökéletes de kéne 3D-ben az 1. és majd ha esetleg megcsinálják a többit akkor az is… De biztos van még olyan star wars fan aki így van ezzel.

  2. Ki a franc fordította ezt “Első trilógiának”? Ennél félreérthetőbb már nem is lehetne…

    Mióta jelent “Elsőt” a Prequel egyébként is.

    Inkább lenne ELŐZMÉNY trilógia, érthetőbb lenne és nem kevernénk össze az első trilógiával, a New Hope + Jedi visszatér + Birodalom visszavág trilógiával, épp azok voltak az ELSŐ kiadott star wars filmek, nem pedig ezek.

    Kiábrándító. A filmcímek fordítása 40 éve nem változik Magyarországon, azt hiszik, hogy a sorozatos, szándékos félrefordításokkal minőséget alkotnak, közben valami elképesztően selejt munka jön ki a mühelyeikből évtizedek óta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..