Star Wars – A klasszikus trilógia /Star Wars – The Original Trilogy/

5
1177

Star Wars IV – Egy új remény /Star Wars IV – A New Hope/ Réges régen, egy távoli galaxisban kezdődött a nagy kaland, amikor Leia Organa hercegnő (Carrie Fisher) két fura robottal egy alig értékelhető hologramot küldött az egyetlen Jedi lovagnak, a remeteként élő Ben Kenobinak (Alec Guinness). Az idős jedi Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford) és szőrös vukija, a hatalmas Chewbacca társaságában útra kel, hogy kiszabadítsa a hercegnőt Darth Vader fogságából, és győzelemre vigye az igaz ügyet az egész Galaxisban.

Star Wars V – A Birodalom visszavág /Star Wars V – The Empire Strikes Back/ A felkelők maréknyi csapata a hó borította Hoth bolygó földalatti támaszpontján rejtőzködik. A szondák azonban felfedik a rejtekhelyet és hamarosan birodalmi lépegetők lepik el a bolygót. Han Solo, Chewbacca és Leia a megbízhatatlan Lando Calrissian segítségét kérik. Nem is sejtik, hogy a birodalom rettegett ura, Darth Vader már várja őket nem kis meglepetést tartogatva Han számára. Luke Skywalker a Dagobah rendszerben az utolsó és legnagyobb Jedit, Yodát keresi, hogy felkészülhessen a végső összecsapásra az Erő sötét oldalával. A sodró lendületű akció, a speciális effektusok és George Lucas varázslatos képzelőereje a mozitörténet és a sorozat egyik legnagyobb alkotásává teszi a filmet.

Star Wars VI – A Jedi visszatér /Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi/ Miután Luke megmentette barátját, Han Solót és a szépséges Leia hercegnőt a biztos haláltól, ismét csatlakozik Yodához, hiszen igazi Jedi Lovaggá kell válnia ahhoz, hogy szembeszállhasson Darth Vaderrel és az Erő sötét oldalával. Végre eljött a végső összecsapás ideje! A felkelők készen állnak arra, hogy megsemmisítő csapást mérjenek a Halálcsillagra. Arra azonban nem számítanak, hogy a bolygót elpusztíthatatlan energiapajzs védi és a Birodalom csapdába csalja őket.


Star Wars - A klasszikus trilógia /Star Wars - The Original Trilogy/Film adatlap

Eredeti cím: Star Wars – The Original Trilogy
Bemutató (USA): Star Wars IV – Egy új remény: 1977. május 25., Star Wars V – A Birodalom visszavág: 1980. május 17., Star Wars VI – A Jedi visszatér: 1983. május 25.
Magyar cím: Star Wars – The Original Trilogy
Magyar bemutató: Star Wars IV – Egy új remény: 1979. augusztus 16., Star Wars V – A Birodalom visszavág: 1982. január 28, Star Wars VI – A Jedi visszatér: 1984. szeptember 13.
Blu-ray / DVD megjelenés (HUN): 2011. szeptember 16. Újrakiadás: 2017. október 20. / 2015. október 14.
Műfaj: Akció, Kaland, Sci-fi, Fantasy
Rendező: George Lucas, Irvin Kershner, Richard Marquand
Forgatókönyvíró: George Lucas, Leigh Brackett, Lawrence Kasdan
Szereplők: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Alec Guinness, David Prowse, Anthony Daniels, Kenny Baker, Peter Mayhew, Billy Dee Williams, Frank Oz, Jeremy Bulloch, Ian McDiarmid
Filmstúdió: Lucasfilm, 20th Century Fox


Star Wars – A klasszikus trilógia /Star Wars – The Original Trilogy/ film képek:
Star Wars IV – Egy új remény /Star Wars IV – A New Hope/ trailer/Star Wars V – A Birodalom visszavág /Star Wars V – The Empire Strikes Back/ trailer/Star Wars VI – A Jedi visszatér /Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi/ trailer/
Kapcsolódó anyagok:


IMDb adatlap


5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. aki akkor volt gyerek ,amikor ezekkel a filmekkel először találkozhatunk a moziban,azokban a srácokban(mint bennem)e filmek örök élményeket égettek bele.nagy dolog ez.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..