Seuso II – A Seuso-kincsek rejtélye folytatódik – előzetessel

0
450

A Seuso-kincset nemcsak az ország, de a nemzetközi közvélemény is jól ismeri, vagy legalábbis hallott róla. A felbecsülhetetlen értékű ezüstlelet története igazi kulturális krimi. A dokumentumfilm első részét még 1996-97-ben forgatták, melyet a televizió azóta sokszor megismételt. Időközben rengeteg új fejlemény történt. Az aktualitást az adja, hogy a kincs legszebb darabjainak egy részét Magyarország visszaszerezte. Vannak dokumentumfilmek, amelyek évtizedeken keresztül készülnek.
A Seuso 2 is ilyen. A műfaj sajátossága, hogy dramaturgiáját az élet írja.
Ma már vitathatatlan, hogy a kincset a kőszárhegyi kőbányában találta egy fiatalember, bizonyos Sümegh József. Az is egyértelmű, hogy ezért az életével fizetett, mint ahogy azóta már mások is?
A Seuso-kincs eredetileg sokkal több darabból állt, akár több mint kétszázból is. Vajon milyen erők, titkosszolgálatok álltak a háttérben? A rendező oknyomozó riporteri módszerrel kutatta ezt a hihetetlen történetet, amely bepillantást nyújt sírrablók és orgazdák, műkincskereskedők és gyűjtők titkos világába is.


Seuso II - A Seuso-kincsek rejtélye folytatódikFilm adatlap

Eredeti cím és korhatár: Seuso II – A Seuso-kincsek rejtélye folytatódik (16)
Mozibemutató (HUN): 2015. május 12.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Dokumentum
Rendező: Dézsy Zoltán
Forgatókönyvíró: Az Élet
Szereplők: Farkas Attila
Filmstúdió: Videopartner Kft.
Magyar forgalmazó: Videopartner Kft.


Seuso II – A Seuso-kincsek rejtélye folytatódik film képek


Seuso II – A Seuso-kincsek rejtélye folytatódik előzetes /trailer/Seuso II – A Seuso-kincsek rejtélye folytatódik film klipekSeuso II – A Seuso-kincsek rejtélye folytatódik TV SpotKapcsolódó anyagok:NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ