Engedd el! /Rabbit Hole/

14
1167

Becca és Howie Corbett (Nicole Kidman, Aaron Eckhart) boldog házasságban élnek, míg egy nap tragikus autóbaleset következtében elvesztik egyszülött fiúkat, Danny-t. Becca nem is megy vissza dolgozni, hanem az idillinek már közel sem nevezhető otthon melegében próbálja túltenni magát a történteket, azonban látszólag semmi sem múlasztja el azt a végtelen fájdalmat, amit érez. Végül a fiatal képregényrajzolóban, Jasonben lel egyfajta barátra, akivel meg tudja osztani problémáit. Épp abban a tindézser fiúban, aki elgázolta Danny-t. Míg Beccának ez szép lassan segít elfeledtetni a gyászt, Howie egyre jobban a múltba temetkezik, és kívülálló embereknél keresi a megváltást. Corbették mindketten sodródnak az árral, és meglepő, olykor pedig veszélyes döntéseket hoznak, hogy ráleljenek egy boldogabb életre. © filmtrailer.hu


Rabbit HoleFilm adatlap

Eredeti cím: Rabbit Hole
Bemutató (USA): 2010. december 17.
Magyar cím: Engedd el!
Magyar bemutató: 2011. december 1.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Dráma
Rendezők: John Cameron Mitchell
Forgatókönyvírók: David Lindsay-Abaire
Szereplők: Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne Wiest, Miles Teller, Tammy Blanchard, Sandra Oh
Filmstúdió: Lionsgate


Engedd el! /Rabbit Hole/ film képek:
Engedd el! /Rabbit Hole/ előzetes /Trailer, HQ-HD/Engedd el! /Rabbit Hole/ film klip /HQ/Engedd el! /Rabbit Hole/ TV Spot /HQ/Kapcsolódó anyagok:


Engedd el! /Rabbit Hole/ IMDb adatlap

14 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Sudribunyesz, a filmeket általában esélyünk sincs megtekinteni a filmadatlapok készítése előtt, mivel jellemzően hónapokkal a premier előtt készítjük el őket.
  A leírások az eredeti, angol nyelvű szinopszisokból készülnek, és azokban időnként vannak furcsa ködösítések, félremagyarázások. Ugyanakkor néha becsúszik egy-egy fordítási hiba is. Utánanézek a dolognak, és javítom.
  Egyébként köszönjük, hogy felhívtad rá a figyelmünk! 😉

 2. Nem tudom, ki írta az tartalmi ismertetőt, de hogy nem látta a filmet, az biztos.
  Honnan a francból veszi az illető, hogy a nő “céges vezetőként dolgozott”?! A Shoteby’s-nál dolgozott, valamilyen beosztásban, de abszolút lényegtelen, milyenben. 8 hónapja valóban otthon van, de valószínűleg a gyermeke elvesztése okozta trauma miatt. Semmiféle egzisztencia újraépítésről nincs szó, egyszerűen a gyermek levesztésének fájdalmát próbálják feldolgozni a férjével – valóban eltérő utakon.
  A legnagyobb baromság, miszerint a nő a gyermekét elgázoló Jason “karjaiban köt ki”. Semmi ilyesmiről nincs szó, csupán találkoznak néhányszor egy parkban, és beszélgetnek – a nőnél ez is “csak” egy próbálkozás a fájdalom feldolgozására.
  Jelölték Oscarra is, de a film nagyon gyengére sikeredett. Sablonos színészi játék (Nicole Kidman), erőltetett, életszerűtlen párbeszédek, katarzis sehol. (Nekem egyedül a Jasont játszó fiatal fiú szerepformálása tetszett.) Néhány rendező, producer azt képzeli, ha érzékeny témát dolgoz fel silány színvonalon, akkor már jön is az Oscar-díj. Kihagyható film, pedig a téma ütős…

 3. Oké, Norb nem akartam senkit megbántani.
  Most láttam a filmet, még friss volt az élmény. Az ismertető valóban meglehetősen félrevezető, “zaftos” szerelmi bonyodalmakat ígér, könnyfacsaró melodrámába ágyazva.
  Az oldal viszont jó, kedvelem! 🙂

 4. Nincs semmi gond, szerintem senki sem sértödött meg. 🙂 Egyébként tényleg jó, ha jelzitek az efféle elírásokat.
  Közben pedig átfogalmaztam a szöveget, remélem most már közelebb áll a film valós tartalmához. 🙂

 5. Sajnos tényleg előfordul hogy egy korai és pontatlan angol – még szinopszisnak sem nevezhető – nem hivatalos leírásból készítjük el a szöveget, majd, főképp ha nincs mozi vagy DVD megjelenése, úgy marad.
  A Rabbit Hole egyébként a tervek szerint lesz a mozikban, csak még az időpontja nincs meg.

 6. Végre volt alkalmam megtekinteni ezt a remek kis filmet, amely egy igazi dráma. Azaz nincs akcióarzenál, de helyette vannak mély érzelmek, illetve kiváló színészi alakítások, élen Kidmannel, aki szimplán csodás.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..