Prince: Sign ‘o’ The Times – a legendás koncertfilm újra szélesvásznon

0
198

Tartalom: Harminc évvel az eredeti bemutatója és másfél évvel alkotójának tragikusan korai halála után visszatér a mozikba Prince kultikus koncertfilmje, a Sign O’ The Times, digitálisan resaurált és újrakevert változatban. Az újbóli bemutató lehetőséget ad a rajongók számára, hogy a világszerte újra találkozzanak és együtt egy magával ragadó koncert közösségi élményével emlékezzenek a zseniális zenészre és előadóművészre.
Az 1987-es “Sign O The Times” Prince zenei karrierjének egyik legkiemelkedőbb alkotása. A Grammy-díjra is jelölt lemez a legkülönbözőbb stílusok rendkívüli egyvelegeként vezeti be a hallagatókat Prince sajátos zenei univerzumába, melyben a rock, a soul és a funk mellett helyet kapnak a spirituális balladák, a pop és az elektronikus műfajok is. A konceptalbum dalszövegei – melyekben megjelenik Prince költészetének minden főbb témája – egy teljes évtized, a nyolcvanas évek történetét mesélik el.
A rajongók ekkor láthatták először Prince zenekarának új, később legendássá vált felállását. Shelia E a doboknál, Boni Boyer billentyűn, a vokalisták és a frenetikus táncos Cat (Glover) mindenkit lenyűgöztek. A “Sign o’ The Times” koncertfilm 14 klasszikus dallal, Prince ikonikus hangjával és színpadi mozgásával megfűszerezve már 30 évvel ezelőtt is zenetörténelmet írt és számos kritikus “minden idők legjobb koncertfilmjének” kiáltotta ki, a bemutató 30. évfordulója alkalmából világszerte visszatér a mozikba – digitálisan felújított képpel és Dolby Digital 5.1 minőségben újrakevert hanggal – bizonyítva, hogy Prince zsenialitása a mai napig forradalmi élményt nyújt.

Prince: Sign 'o' the TimesFilm adatlap

Eredeti cím: Sign ‘o’ the Times
Mozibemutató (USA): 1987. november 20.
Magyar cím és korhatár: Prince: Sign ‘o’ the Times (12E)
Magyar bemutató: 2018. január 11.
Blu-ray megjelenés (HUN):
Műfaj: Zene, Koncert
Rendező: Prince, Albert Magnoli
Forgatókönyvíró: Prince
Szereplők: : Prince, Sheila E., Sheena Easton, Dr. Fink, Miko Weaver, Levi Seacer Jr., Eric Leeds, Atlanta Bliss, Wally Safford, Gregory Allen, Boni Boyer, Cat
Filmstúdió: Cineplex-Odeon Films
Magyar forgalmazó: Pannonia Entertainment


Prince: Sign ‘o’ the Times mozifilm képek
Prince: Sign ‘o’ the Times előzetes /trailer/Prince: Sign ‘o’ the Times film klipPrince: Sign ‘o’ the Times TV SpotKapcsolódó anyagok:


Prince: Sign ‘o’ the Times IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..