Pénzcsináló /Moneyball/

7
895

Az igaz történeten alapuló Pénzcsináló főszereplője Billy Beane (Brad Pitt) az Okaland-i “A”-k csapatának menedzserét alakítja a filmet, egy fickót, akinek meggyőződése, hogy minden okosság, amit a baseball-al kapcsolatban eddig kitaláltak, téves. Mivel Beane-nek igen szűk költségvetéssel kell összeállítani egy csapatot, valahogy ki kell játszania a gazdag klubokat. Egy korábbi játékossal, Peter Brand-del (Jonah Hill) szövetségre lépve összegyűjtik azokat a játékosokat, akik más kluboknak ugyan nem kellenek, ám mégis megvan bennük a képesség a nyeréshez – és forradalmian új taktikát alkalmazva egyre feljebb jutnak a listán. Ez már több, mint, baseball – ez forradalom… © filmtrailer.hu


Pénzcsináló /Moneyball/Film adatlap

Eredeti cím: Moneyball
Bemutató (USA): 2011. szeptember 23.
Magyar cím: Pénzcsináló
Magyar bemutató: 2011. december 8.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN): 2012. április 18.
Műfaj: Dráma, Sport, Életrajz
Rendezők: Bennett Miller
Forgatókönyvírók: Steven Zaillian, Aaron Sorkin, Michael Lewis (Könyv)
Szereplők: Brad Pitt, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman, Stephen Bishop, Royce Clayton, Ari Zagaris, Chris Pratt, Robin Wright
Filmstúdió: Columbia Pictures


Pénzcsináló /Moneyball/ film képek:


Pénzcsináló /Moneyball/ előzetes /trailer, nemzetközi/:Pénzcsináló /Moneyball/ Film klipekPénzcsináló /Moneyball/ TV SpotKapcsolódó anyagok:


IMDb adatlap


7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nagyon király film lett.

    Nekem amúgy is bejönnek ezek a sport drámák,Pitt rohadt jól alakítja a szerepét.

    10 pontos film!

    Magyar hangja meg… Selmeczi Roland volt neki az igazi…

  2. @Isu: A szinkronokra eddig nem voltam érzékeny, de amikor belepillantottam a filmbe (szinkronosba) valami iszonyú megdöbbenés fogadott. Itt nem csak a Piti-hez választottak rossz szinkronizálót, de lehetett érezni, hogy az egész egy teremben van felvéve és olvassák a eléjük tett papírt. Mindenképpen ANGOLUL feliratosan kell megnézni a Moneyballt, ha nem akarunk veszíteni a film élvezeti értékeiből.

    Egyébként ez már a második film aminek, ilyen “doboz” szinkronja lett, remélem nem lesz több ilyen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..