Pápai bazilikák 3D – feliratos előzetessel

0
268

Ez a film eddig soha nem látott szemszögből mutatja be a négy patriarkális bazilika a vatikáni Szent Péter-bazilika, a Szent Pál-bazilika, a lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház és a Santa Maria Maggiore-bazilika csodálatos épületét, és azt a rengeteg műalkotást, melyeket a bazilikák magukban rejtenek.
A négy bazilika bemutatásának vezérfonala az ókeresztény gyökerekből kiindulva halad előre az egyes korokon át, és átíveli a kereszténység kétezer éves történetét. Négy jeles művészeti szakértő vezeti a nézőket a látnivalók bemutatása során: Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója a Szent Péter-bazilikában kalauzol bennünket, Paolo Portoghesi nemzetközi hírű építész a pápa lateráni székesegyházában kíséri a kamerát, Claudio Strinati művészettörténész az örök város első Mária-templomában fedi fel többek között az 1600 éves mozaikok szépségét és szimbolikáját.
A film olyan helyeket is bemutat, amelyek nemigen látogathatók, mint például a nyolcszögletű Szent Péter Műhely kupolaterme, ahol a bazilika átépítésének jegyzőkönyveit őrzik – többükön Michelangelo Buonarotti aláírásával –, továbbá a Vatikáni Apostoli Könyvtár Sixtus termébe és az Apostoli Palota hercegi termébe.


Aranjuezi szép napokFilm adatlap

Eredeti cím: St. Peter’s and the Papal Basilicas of Rome 3D
Mozibemutató (Olasz): 2016. április 11.
Magyar cím és korhatár: Pápai bazilikák 3D (6)
Magyar mozibemutató: 2016. december 15.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN):
Műfaj: 3D, Dokumentum
Rendező: Luca Viotto
Forgatókönyvíró: Laura Allievi
Szereplők: Micol Forti, Adriano Giannini, Antonio Paolucci, Paolo Portoghesi, Claudio Strinati
Filmstúdió: Sky 3D, Centro Televisivo Vaticano
Magyar forgalmazó: Pannonia Entertainment


Pápai bazilikák 3D képek


Pápai bazilikák 3D magyar feliratos előzetes /trailer/Pápai bazilikák 3D film klipekPápai bazilikák 3D TV SpotKapcsolódó anyagok:


Pápai bazilikák 3D IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ