Oslo, augusztus – Joachim Trier új filmje

2
263

Nem, nem Lars von Trier-ről van szó, bár állítólag a két rendező sokadunokatestvérek. Joachim Trier ifjú norvég rendezőként 2006-ban tűnt föl agyondíjazott (14 díj és 7 jelölés, köztük Karlovy Vary legjobb rendező és a Torontói Filmfesztivál különdíja) Szerzők /Reprise/ című drámájával, és most öt év hallgatás után itt az új filmje, az Oslo, augusztus, melyet Magyarországon először a Titanic Filmfesztiválon lehetett megtekinteni, április 26-tól pedig a széles nagyközönség előtt is megnyílik rá a lehetőség.
Anders vidéki drogrehabilitációs intézetből utazik fel Oslóba egy állásinterjúra. Az interjú után nem tér vissza rögtön az intézetbe, hanem bolyong a városban, rég nem látott helyeket keres föl újra, régi ismerősökkel találkozik. Azonban semmi és senki sem ugyanaz már, mint volt, minden és mindenki megváltozott, ezekhez neki már semmi köze sincsen. Anders a múlt kísérteteivel birkózva egyre nehezebben éli meg magát a jelent, s nem találja ebben az új közegben a helyét. A film Pierre Drieu La Rochelle regénye alapján készült.


Oslo, augusztusFilm adatlap

Eredeti cím: Oslo, 31. august
Mozibemutató (Francia): 2011. május 18.
Magyar cím: Oslo, augusztus
Magyar bemutató: 2012. április 26.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Dráma
Rendező: Joachim Trier
Forgatókönyvíró: Pierre Drieu La Rochelle (író), Joachim Trier, Eskil Vogt
Szereplők: Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner, Ingrid Olava
Filmstúdió: Don’t Look Now, Motlys


Oslo, augusztus képek
Oslo, augusztus angol feliratos előzetes /trailer/Oslo, augusztus film klipOslo, augusztus TV SpotKapcsolódó anyagok:


Oslo, augusztus IMDB adatlap


2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..