Nem beszélek zöldségeket! /La tête en friche/

4
328

Germain (Gérard Depardieu) amolyan ügyefogyott mackóként, francia Forrest Gumpként csetlik-botlik az életben, alkalmi munkákból él. Sörözik a haverokkal, gondozza a veteményét, s az anyja házának kertjében lakik egy lerobbant lakókocsiban. Az egykori lassú felfogású, rossz tanuló ma is nehezen tud olvasni, hadilábon áll a szavakkal, a mindennapokat a maga egyszerű módján éli meg.
A szeretettelenségben töltött gyerekkor, a rideg anya által meghatározott felnőtt mindennapok sivársága után Germain csak abban lelheti örömét, hogy napközben a városka parkjában üldögél a padon, és eteti a galambokat.
Itt hozza össze a sors Margueritte-tel (Gisèle Casadesus), a törékeny, nyugdíjas tudóssal, aki minden idejét az irodalomnak, a könyveinek és a szavak „hatalmának” szenteli. A két ember szokatlan barátsága észrevétlenül kovácsolódik ott a padon, a galambok közt. Az egyszerű, de szeretetéhes fickó, és a világtól búcsúzó művelt asszony kapcsolata mélységes szereteten, és egy szokatlan, de annál erősebb „anya-fiú” kapcsolaton alapul. Germain szomjazza a tudást és az útmutatást, Margueritte pedig még egyszer, utoljára szeretne valamit átadni a szavak szeretetéből.
Eleinte Margueritte olvas fel a hümmögő, szavakat ízlelgető Germainnek, aki lassan „rákap” a tudás és az olvasás ízére. Ahogy lassan a túlkoros diák horizontja tágul, a férfi élete mind jobbra fordul, s képes lesz értékelni maga körül a pici örömöket is.


Nem beszélek zöldségeket!Film adatlap

Eredeti cím: La tête en friche
Bemutató (Francia): 2010. június 2.
Magyar cím: Nem beszélek zöldségeket!
Magyar bemutató: 2011. március 3.
DVD megjelenés (HUN): 2011. március 29.
Műfaj: Dráma, Vígjáték
Rendező: Jean Becker
Forgatókönyvírók: Marie-Sabine Roger
Szereplők: Gérard Depardieu, Gisele Casadesus, Rea Mauranen, Patrick Bouchitey, Jean-François Stévenin, François-Xavier Demaison
Filmstúdió:


Nem beszélek zöldségeket! /La tête en friche/ film képek:

Nem beszélek zöldségeket! /La tête en friche/ előzetes /Trailer, HQ/Nem beszélek zöldségeket! /La tête en friche/ TV SpotNem beszélek zöldségeket! /La tête en friche/ jelenetKapcsolódó anyagok:


IMDb adatlap


4 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..