Nathalie második élete – főszerepben Audrey Tautou

3
392

Nathalie fiatal, gyönyörű, munkamániás, kettétört életű nő. Férjét autóbalesetben vesztette el, a tragédia óta érzelmeit elfojtva él. Markus – a munkatársa – csúnyácska, ronda ruhákat hord, és általában véve szerencsétlen. Mégis ő az, kit Nathalie egy napon az irodájában, önmaga legnagyobb meglepetésére megcsókol…
Tettének következményeképp a pár sajátságos érzelmi utazásba fog: munkahelyükön zárt ajtók mögötti vagy nyílt színi viták, ellenségeskedések váltják a hatalmas rózsacsokorral szimbolizált vonzalmat illetve szerelmes pillantásokat, megjárva egy alakuló kapcsolat állandó küzdelmeit. Történetük a francia filmekre jellemző finom humorral van átszőve. Mesél az újjászületésről, és a szerelem rendkívüli erejéről – méltó adaptációja David Foenkinos (10 rangos irodalmi díjat begyűjtő) regényének. (Forrás: Ristretto Distribution)
A film író-rendezője David Foenkinos Franciaország egyik legsikeresebb regényírója, a film forgatókönyvét saját regényéből adaptálta, és öccsével, Stéphane-nal együtt rendezte.


Nathalie második életeFilm adatlap

Eredeti cím: La délicatesse
Mozibemutató (Francia): 2011. november 8.
Magyar cím és korhatár: Nathalie második élete (12+)
Magyar bemutató: 2012. május 10.
DVD megjelenés (HUN): 2012 november 8.
Műfaj: Vígjáték
Rendező: David Foenkinos, Stéphane Foenkinos
Forgatókönyvíró: David Foenkinos (író)
Szereplők: Audrey Tautou, François Damiens, Bruno Todeschini, Mélanie Bernier
Filmstúdió: 2.4.7. Films, France 2 Cinéma, StudioCanal


Nathalie második élete képek
Nathalie második élete magyar feliratos előzetes /trailer/Nathalie második élete film klipNathalie második élete TV SpotKapcsolódó anyagok:


Nathalie második élete IMDB adatlap


3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én azt gondolom, hogy az összes francia film nagyon cool, lassan már jobbak az amerikai készítményeknél. Persze nem mindig a látvány után kell alapozni…

    Robert

  2. Nem akarok politizálni, de nem bírom magamban tartani a véleményemet. Itthon nem a bukott fociba kellene a pénzt fektetni, hanem a filmvilágba! Rengeteg remek film születhetne.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..