Nannerl, Mozart nővére

11
509

A film Maria Anna Mozart életét mutatja be, Mozart nővéréét. A Nannerl becenévre hallgató leányt édesapja 7 évesen kezdte zongorázni tanítani. Kezdetben “csodagyereknek” tűnt ő is, 11 évesen már nehéz műveket is el tudott játszani, és apja öccsével együtt Nannerl-t is elvitte magával Bécsbe és Párizsba koncertezni. Wolfgang több zongoraművet is írt, hogy testvérével együtt léphessen föl, de lassan az öccs túlnőtt nővérén, s míg az ifjú Mozart előtt megnyílt a világ, addig Nannerl a kor hagyományaihoz méltóan férjhez kellett mennie.


Nannerl, Mozart nővéreFilm adatlap

Eredeti cím: Nannerl, la soeur de Mozart
Mozibemutató (Francia): 2010. június 9.
Magyar cím és korhatár: Nannerl, Mozart nővére (12)
Magyar bemutató: 2012. május 31.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Életrajz, Dráma
Rendező: René Féret
Forgatókönyvíró: René Féret
Szereplők: Marie Féret, Marc Barbé, Delphine Chuillot, David Moreau, Clovis Fouin, Lisa Féret
Filmstúdió: Les Films Alyne, Région Ile-de-France


Nannerl, Mozart nővére képek
Nannerl, Mozart nővére előzetes /trailer/Nannerl, Mozart nővére film klipNannerl, Mozart nővére TV SpotKapcsolódó anyagok:


Nannerl, Mozart nővére IMDB adatlap


11 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Mondhatni, Ti mindent megtettetek érte, hogy a sok hozzászólás miatt még többen rákattintsanak, és a legnépszerűbb bejegyzések közé emelkedjen, és mivel dekoratív a hölgy a képen, valószínűleg ez tovább generálódik sajátos nézettségi rekordot döntve. 😀

  2. JAX: Ha te az életrajzi drámát gagyi filmnek tekinted akkor el tudom képzelni, hogy pl. a Feláldozhatókat isteníted meg hagy ne soroljam a sok hasonló akciófilmeket. Nem mondom én is megnézem azokat is de nem tudom összehasonlítani egy filmdrámával egyszerűen mert annyira távol vanna kegymástól. Láttam már vagy 1000+ filmet és a kedvenceim közé valahogy nem tudok besorolni egy akciófilmet sem csak esetleg a Vasember 1. és az Elrabolva című filmeket. Csak azt ajánlom mindenkinek aki ellenem van hogy kezdjen el értelmess filmeket is nézni ne csak a sok lövöldözős hűlyeséget mert egy idővel ha újra nézed a sok jó drámai film után akkor B kategóriába fogod őket sorolni (persze van egy két kivétel). Nekem elhiheted, tapasztalatból mondom, velem is így volt 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..