Megaagy /Megamind/

1
230

A Dreamworks legújabb animációs filmjének főszereplője Megamind a világ a legbriliánsabb gonosztevője. És a legsikertelenebb is. Az évek során minden elképzelhető eszközzel megpróbálta meghódítani Metro Cityt, ám minden kísérlet kolosszális kudarcba fulladt a Metro Man néven ismert szuperhős miatt. Metro Man legyőzhetetlen volt, egészen addig, amíg Megamind meg nem ölte az egyik elfuserált gonosz terve keretében.
Így viszont Megamind hirtelen életcél nélkül maradt – szupergonosztevő szuperhős nélkül. Ráébred, hogy életcéljának elérése a legrosszabb, ami eddig történt vele. Ezért úgy határoz, hogy csak egyféleképpen kerülhet ki ebből a csávából: ha új hős ellenfelet teremt Titán néven, aki a tervek szerint sokkal nagyobb, jobb és erősebb lesz, mint Metro Man valaha is volt.
Ám Titán igen hamar úgy dönt, hogy gonosznak lenni sokkal nagyobb buli, mint jófiúnak – de ő nem uralni akarja a világot, hanem elpusztítani. Most hát az a kérdés, hogy vajon Megamind el tudja-e pusztítani saját ördögi teremtményét. Vajon a világ legokosabb embere ez egyszer képes okosan dönteni? Vajon a gonosz zseni lehet-e a saját történetének pozitív hőse?


Megaagy /Megamind/Film adatlap

Eredeti cím: Megamind
Bemutató (USA): 2010. november 5.
Magyar cím: Megaagy
Magyar bemutató: 2010. december 16.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Animációs, Rajzfilm, Családi
Rendező: Tom McGrath
Forgatókönyvíró: Alan Schoolcraft, Brent Simons
Szereplők: Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill, Ben Stiller
Filmstúdió: DreamWorks Animation


Megaagy /Megamind/ film képek:
Megaagy /Megamind/ előzetes /Teaser Trailer, HQ-HD/Kapcsolódó anyagok:


IMDb adatlap

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ