Mandela – Hosszú út a szabadságig

1
414

Nelson Mandela (Idris Elba) dél-afrikai ügyvéd, aki a ’40-es években csatlakozik az Afrikai Nemzeti Kongresszushoz, amikor elege lesz az Apartheid-rendszer brutális zsarnokságából. A Sharpville-i mészárlás után betelik a pohár, úgy érzi, a békés tüntetések helyett eljött az ideje a fegyveres ellenállásnak. Hamarosan Mandelát és társait életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik hazaárulásért, és feleségét, Winnie-t (Naomie Harris) is meghurcolják. Mandela évtizedeket tölt bebörtönözve, de közben szellemisége töretlenül szárnyal, s utat talál a rácsokon belül és kívül is, sőt, az országhatárok sem állhatják útját, s idővel nemzetközi üggyé lészen. Azonban, amíg Winnie eltökéltsége az évek során erőszakos kegyetlenséggé kristályosodik, addig Mandela felülemelkedve a kicsinyes érzelmeken mozgalma híres vezérévé válik. Kiszabadulása után nem sokkal Mandela lesz Dél-Afrika első afro-amerikai elnöke.


Mandela: Hosszú út a szabadságigFilm adatlap

Eredeti cím: Mandela: Long Walk to Freedom
Mozibemutató (dél-afrikai): 2013. november 28.
Magyar cím és korhatár: Mandela: Hosszú út a szabadságig
Magyar bemutató:
DVD megjelenés (HUN): 2014. május 21.
Műfaj: Életrajzi, Dráma, Történelmi
Rendező: Justin Chadwick
Forgatókönyvíró: William Nicholson, Nelson Mandela
Szereplők: Idris Elba, Naomie Harris, Terry Pheto, Fana Mokoena, Deon Lotz
Filmstúdió: Pathé
Magyar forgalmazó: InterCom


Mandela: Hosszú út a szabadságig film képek
Mandela: Hosszú út a szabadságig előzetes /trailer/Mandela: Hosszú út a szabadságig film klipMandela: Hosszú út a szabadságig TV SpotKapcsolódó anyagok:


Mandela: Hosszú út a szabadságig IMDB adatlap


1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..