Mamma Mia!

1
501

Donna (Meryl Streep) egyedülálló anya, aki egy napfényes, kis görög szigeten él, és ott vezeti kis szállodáját. Nagy eseményre készülnek, hiszen lánya, Sophie (Amanda Seyfried) férjhez készül menni. A bökkenő csak annyi, hogy nincs aki az oltárhoz kísérje, mivel Sophie sosem ismerte az apját, Donna egyedül nevelte fel a lányt. Így Sophie magánakcióba kezd, és felkutatja az apját, pontosabban az apajelölteket, ugyanis három férfi (Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård) is versenyben van a pozícióért. Mindhármukat elhívja az esküvőre, és ezzel megkezdődik egy hatalmas romantikus, zenés kaland.
A musical mozifilm verziója a népszerű színdarab alapján készült, így ebben is hallhatók a legnagyobb ABBA slágerek, mint a Dancing Queen, a The Winner Takes It All, vagy épp a címadó dal, a Mamma Mia.


Mamma Mia!Film adatlap

Eredeti cím: Mamma Mia!
Bemutató (USA): 2008. július 18.
Magyar cím: Mamma Mia!
Magyar bemutató: 2008. július 17.
DVD megjelenés: 2008. november 25.
Műfaj: Musical, Romantikus, Vígjáték
Rendező: Phyllida Lloyd
Forgatókönyvíró: Catherine Johnson
Szereplők: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Christine Baranski, Julie Walters, Amanda Seyfried, Dominic Cooper
Filmstúdió: Universal Pictures


Mamma Mia! képgaléria:Mamma Mia! eredeti nyelvű előzetes /Trailer/Mamma Mia! TV Spot /HQ/Mamma Mia! film klip /HQ/Kapcsolódó anyagok:


Hivatalos honlap


IMDb adatlap

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ