Magyarország 2011 – tizenegy magyar rendező tolmácsolásában

10
418

A tavaly leállt magyar filmgyártás apropójából Tarr Béla felkért tizenegy mai magyar rendezőt, hogy költségvetési támogatás nélkül készítsenek néhány perces kisfilmet Magyarország 2011 tematikában. A felkért rendezők: Jancsó Miklós, Salamon András, Fliegauf Benedek, Pálfi György, Siroki László, Forgács Péter, Mészáros Márta, Szabó Simon, Török Ferenc, Kocsis Ágnes, Jeles András. A rendkívül változatos, a rendezőkre jellemző attitűdökkel készült kisfilmek egy szkeccsfilmmé állnak végül össze, egyéni művészi szűrőiken át mutatva be a mai magyar valóságot. Kapunk gondolkodó létezőket, illegális munkavállalókat Orbán Viktor narrációjával, egy hajléktalant, aki embersége miatt kerül bajba, külföldi munkát kereső Don Quijote-t, aki a rendszer malmai ellen küzd, vidék kontra város ellentétét, kecskebűvölőt, roma hétköznapokat, sikoltozó nőket és még sorolhatnánk.


Film adatlap

Eredeti cím: Magyarország 2011
Mozibemutató (Magyar): 2012. április 19.
Műfaj: Szkeccs, Dráma, Művész
Rendező: Jancsó Miklós, Salamon András, Fliegauf Benedek, Pálfi György, Siroki László, Forgács Péter, Mészáros Márta, Szabó Simon, Török Ferenc, Kocsis Ágnes, Jeles András
Forgatókönyvíró: Jeles András, Kocsis Ágnes, Török Ferenc, Szabó Simon, Mészáros Márta, Forgács Péter, Pálfi György, Fliegauf Benedek, Salamon András, Jancsó Miklós
Filmstúdió: TT Filmmûhely


Magyarország 2011 képek
Magyarország 2011 előzetes /trailer/Magyarország 2011 TV SpotMagyarország 2011 film klipKapcsolódó anyagok:


Magyarország 2011 IMDB adatlap


10 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Remélem nem cseszik el a beszédstílust. Amúgy egyáltalán nem érdekel ez a kis film, de azért, ha tényleg Magyarország állapotát fogják bemutatni, egy két alaknak nem ártana megnézni.

  2. Aki kíváncsi a mai állapotra: Éljen itt! Járjon nyitott szemmel! És ne engedjen többet! Ajánlom minden becsületes magyar figyelmébe a

    jovonk.info honlapot!

    Egy 4 órás film se tudná átadni azt ami most itt folyik, persze egy minden rendben párt film mást tészta.
    Nem filmezni kell, hanem cselekedni!

  3. 😀 Lehet, hogy én is így teszek. Attól függ 2-3 év múlva mi a fene lesz itt… még nagyobb nyomor (ez 99%), vagy végre egy kis falatka a normális életből (1%).

  4. A baj az, hogy már most benne vagyunk az összeomlásban, és nem csak mi, de az egész világ ezen a folyamaton fog végbemenni, a végkifejlet még kérdéses, remélem, Isten ott lesz mikor az események dűlőre jutnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..