Lincoln – magyar előzetessel

7
263

1865, az Amerikai polgárháború áldozatai minden elképzelést felülmúlnak, Abraham Lincoln, az Amerikai Egyesült Államok elnöke éppen az Alkotmány módosítását készíti elő, mellyel örökre eltörölheti a rabszolgaságot. Legnagyobb ellenfele az idő, hiszen a béke bármikor megkötődhet, és ha ez azelőtt megtörténik, hogy elfogadják az új Alkotmányt, a visszavonuló déli államok örökre meghiúsíthatják törekvéseit. A korai béke ugyanakkor sokezer amerikai életet mentene meg, így Lincoln-nak ek kell döntenie, mi a fontosabb neki: a rabszolgaság, vagy a háború végetvetése… © filmtrailer.hu


LincolnFilm adatlap

Eredeti cím: Lincoln
Mozibemutató (USA): 2012. november 16.
Magyar cím és korhatár: Lincoln (12)
Magyar bemutató: 2013. január 31.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN): 2013. július 3.
Műfaj: Történelmi, Dráma, Életrajz
Rendező: Steven Spielberg
Forgatókönyvíró: Tony Kushner, Doris Kearns Goodwin (Könyv)
Szereplők: Daniel Day-Lewis, Sally Field, David Strathairn, Joseph Gordon-Levitt, James Spader, Hal Holbrook, Tommy Lee Jones, John Hawkes, Jackie Earle Haley
Filmstúdió: DreamWorks Pictures


Lincoln film képek
Lincoln magyar feliratos előzetes /trailer/Lincoln film klipLincoln TV SpotKapcsolódó anyagok:


Lincoln IMDB adatlap


7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Várom már! 😀 A Rottenen 90%-ot kapott, tehát elvileg nem lett rossz. Ilyen szereplőgárdával mondjuk nem is csodálom… Kár, hogy csak Január végén kerül a hazai mozikba.

  2. Az eddigi vélemények eléggé egybehangzóan azt állítják, hogy jóideje a legértékesebb Spielberg moziról lesz szó, sőt sokak szerint a Ryan óta nem készített ennyire erős filmet.

    A trailer mindenesetre igazán biztató, lesznek itt társadalmi és erkölcsi kérdések, sorsdráma… no meg a rendezőt ismerve nem akármilyen profizmussal megalkotott csatajelenetek.

    Nagyon várom!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ