Legenda – magyar előzetessel

0
9120

A ’60-as évek Londonjában mindenkinek volt egy története a hírhedt Kray testvérekről…
Ron és Reggie Kray (Tom Hardy) mindig is elválaszthatatlanok voltak. A sármos és népszerű Reggie, aki az East-End hercegeként a fényűző londoni éjszakában filmsztárokkal, és bűnözőkkel múlatja az idejét, gyerekkora óta vigyáz a kiszámíthatatlan és erőszakos Ronra. Hűségesen óvja fivérét a bajtól. Miután elintézi, hogy az elmegyógyintézetből kiengedjék őrültnek nyilvánított testvérét, már semmi nem áll az útjukba: együtt söprik le a színről nagy riválisaikat, a Richardsonokat, és egy csapásra átveszik az uralmat a londoni alvilág felett.
A hatalomittas ikrek ténykedésére az amerikai maffia is felfigyel, és szövetséget ajánl nekik: készek beszállni, hogy a brit fővárosból együtt építsék fel Európa Las Vegasát, a bűnözés fellegvárát. A Reggie által irányított klub is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és közben a szerelem is rátalál a keményöklű gengszterre a gyönyörű Frances (Emily Browning) személyében. A fiatal lány életét egy csapásra felforgatja a sztárokkal és rosszfiúkkal teli világ. Teljesen elvakítja Reggie kedvessége és figyelme. A romantikus lánykérés, és a mesébe illő esküvő után azonban hamar utoléri a kegyetlen valóság…
Ám Ron fékezhetetlen természete miatt Reggie-nek folyton résen kell lennie. Hol gyilkosságot kell eltussolnia, hol Ron befolyásos politikusokkal folytatott üzletei miatt kell még befolyásosabb embereket lefizetnie. Ron teljesen megfertőzi Reggie életét, aki még feleségénél, Francesnél is fontosabb a számára. De vajon meddig képes paranoiás testvérét féken tartani, miközben a rendőrség minden egyes lépésüket figyeli?


LegendaFilm adatlap

Eredeti cím: Legend
Mozibemutató (UK): 2015. szeptember 9.
Magyar cím és korhatár: Legenda (16)
Magyar bemutató: 2015. október 8.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN): 2016. február 10.
Műfaj: Bűnügyi, Thriller, Életrajz
Rendező: Brian Helgeland
Forgatókönyvíró: Brian Helgeland
Szereplők: Tom Hardy, Emily Browning, David Thewlis, Christopher Eccleston, Chazz Palminteri, Tara Fitzgerald
Filmstúdió: StudioCanal
Magyar forgalmazó: Freeman Films


Legenda film képek
Legenda magyar szinkronos előzetes /trailer/Legenda film klipLegenda TV SpotKapcsolódó anyagok:


Legenda IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ