Kvartett – A nagy négyes: Dustin Hoffman első rendezése

1
433

Jean (Maggie Smith) igazi dívaként érkezik aktuális fellépése színhelyére: az idős operaénekesek számára működtetett intézmény lakói minden évben koncerttel ünneplik Verdi születésnapjának évfordulóit. Jean egy világhírű kvartett tagjaként lép majd fel ezen az estén. A pazar díszletek között nyugalmasan éldegélők számára valódi felpezsdülést hoz a jelenléte, hiszen piszkos kis titkok kerülnek napvilágra, hogy aztán teljesen felkavarják az előkészületek állóvizét. Mindenki a kvartettet figyeli: Jean szeszélyes és excentrikus, exférje (Tom Courtenay) még mindig vágyódik utána – persze inkább meghalna, minthogy ezt bevallja. A kéjvágyó bariton (Michael Gambon) és álmodozásai teljesen szétszórt tárgyának is megfelelően szövevényes a kapcsolata, hogy végül egy humorban és érzelmekben gazdag történet kerekedjék…
A kétszeres Oscar®-díjas Dustin Hoffman első rendezése, az Egy lányról producereitől és A zongorista forgatókönyvírójától.

Ne halj meg, amíg meg nem haltál. Maradj érdeklődő az utolsó pillanatig. Ne hagyd, hogy etessenek! Egyél magad… És sose vizelj a nadrágodba!


Kvartett - A nagy négyesFilm adatlap

Eredeti cím: Quartet
Mozibemutató (Angol): 2012. november 23.
Magyar cím és korhatár: Kvartett – A nagy négyes (12)
Magyar bemutató: 2013. január 24.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Vígjáték, Dráma
Rendező: Dustin Hoffman
Forgatókönyvíró: Ronald Harwood (saját színdarabja alapján)
Szereplők: Maggie Smith, Tom Courtenay, Billy Connolly, Pauline Collins, Michael Gambon
Filmstúdió: BBC Films


Kvartett – A nagy négyes film képek
Kvartett – A nagy négyes szinkronos előzetes /trailer/Kvartett – A nagy négyes film klipKvartett – A nagy négyes TV SpotKapcsolódó anyagok:


Kvartett – A nagy négyes IMDB adatlap


1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..