Kétely /Doubt/

0
336

John Patrick Shanley Pulitzer- és Tony díjas színdarabja végre a mozivásznon is bemutatkozik.
A helyszín a konzervativizmusáról és szigoráról híres St. Nicholas katolikus iskola a new york-i Bronxban, melyet a 60-as években megcsap a változás szele. A reformok egyik fő szószólója, Flynn atya (Philip Seymour Hoffman) aki teljes mellszélességgel kiáll amellett, hogy változtassanak a szabályokon és vegyék fel az első színesbőrű diákot. Aloysius Beauvier nővér (Meryl Streep), aki az iskola keménykezű igazgatónője, nem nézi jó szemmel Flynn atya ténykedését, és mikor tudtára jut a pletyka, hogy a pap a szokásosnál bensőségesebb kapcsolatot kíván ápolni az első fekete diákkal, Donald Millerrel, személyes hadjáratot indít ellene. Mivel Aloysius nővérnek nincs bizonyítéka Flynn ellen, így kettejük ellenségeskedésének a kétely a táptalaja.


KételyFilm adatlap
Eredeti cím: Doubt
Bemutató (USA): 2008. december 12.
Magyar cím: Kétely
Magyar bemutató: 2009. március 19.
DVD megjelenés: 2009. július 15.
Műfaj: Dráma
Rendező: John Patrick Shanley
Forgatókönyvíró: John Patrick Shanley
Szereplők: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Viola Davis, Lloyd Clay Brown, Joseph Foster, Bridget Megan Clark, Michael Roukis
Filmstúdió: Miramax Films


Kétely /Doubt/ képgaléria:
Kétely /Doubt/ magyar feliratos előzetes /Trailer/Kétely /Doubt/ előzetes /Trailer, HQ/Kétely /Doubt/ TV Spot /HQ/Kétely /Doubt/ film klip /HQ/Kapcsolódó anyagok:


Hivatalos honlap


IMDb adatlap

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..