Kells titka /The Secret of Kells/

2
805

A Kirikou és a boszorkány producereinek új rajzfilmje a 2010-es Oscar díj animációs jelöltjei közé is bekerült – mágia, fantázia és a Kelta mitológia csodálatos, színes ötvözete. Az ismerősnek tűnő grafikai megjelenés annak köszönhető, hogy az animációs film kétharmad része Magyarországon, a Kecskemét Stúdió berkeiben készült, az alkotót ugyanis annyira lenyűgözte a Magyar népmesék képi világa, hogy őket kérte fel a munkára.
A 12 éves Brendan szerzetesként él egy elhagyatott középkori városkában, amit a barbár Viking hordák fenyegetnek. Unalmas élete azonban egycsapásra megváltozik, Aidan testvér, a titokzatos és nagyhatalmú Kells Könyvének illusztrátora megérkezik a városba. Brendan-nak segítenie kell a testvérnek a könyv befejezésében, különben városát a földdel teszik egyenlővé a közeledő viking hordák, ám ehhez szembe kell legnagyobb félelmeivel: egy veszélyes küldetésre indul egy mágikus erdőbe, amit mítikus lények népesítenek be. A szerencse azonban mellé szegődik egy titokzatos farkas-lány, Aisling személyében…


Kells titka /The Secret of Kells/Film adatlap

Eredeti cím: The Secret of Kells
Bemutató (USA): 2010. március 19.
Magyar cím: Kells titka
Magyar bemutató:
DVD megjelenés:
Műfaj: Animációs, Rajzfilm, Kaland, Fantasy
Rendező: Tomm Moore, Nora Twomey
Forgatókönyvíró: Tomm Moore, Fabrice Ziolkowski
Szereplők: Brendan Gleeson, Evan McGuire, Christen Mooney, Mick Lally
Filmstúdió: GKIDS


Kells titka /The Secret of Kells/ film képek:
Kells titka /The Secret of Kells/ előzetes /Trailer, HQ-HD/Kells titka /The Secret of Kells/ film klippek /HQ/Kapcsolódó anyagok:


IMDb adatlap

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Tényleg nagyon hasonlít a képi világa a magyar népmesékhez! Én nagyon szeretem a nép meséinket, így biztosan megnézem majd!
    Amúgy miért nem a magyaroknak jutott eszükbe egy ilyen képvilággal összehozni egy ilyen mesét?

  2. Ez egy érdekes kérdés , miután annyi pénzt áldoznak álíltólag a Magyar filmiparba. Mellette szerintem eszébe se jutott senkinek, bár én nem tudhatom milyen pályázatokat bírálnak el az is megeshet olt köztük hasonló, de senkit nem érdekelt a téma.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ