Jurassic World kritika

22
596

Jurassic_World_head

Jurassic World kritika

A CGIszauruszok kora

Szerző: Köller Kristóf

John Hammond rémálma ismét megvalósulni látszik, de úgy néz ki a Jurassic Park őslényei már belefáradtak a folytonos pusztításba és embervadászatba. Hiába estek át egy vizuális ráncfelvarráson, ennyire még sosem voltak súlytalanok és aprók.

Jurassic_World_belyeg

22 évvel ezelőtt Steven Spielbergnek köszönhetően egy életre megtanultuk, hogy a menünkhöz kapott kóla remegése egyet jelent a vásznon bemasírozó T-rex lépteivel, amely ha elüvölti magát gyermeki félelemmel övezett döbbenettel süppedünk bele a székünkbe. A Michael Crichton regényén alapuló Jurassic Park a múlt őslényeinek életre keltésével addig még nem látott, maximálisra járatott vizuális orgiát kínált, amely megalapozta a jövő látványfilmjeinek egy teljesen új világát. A 65 millió éves lények és a CGI szövetsége úgy tűnt verhetetlen csapatot alkotnak, így megszületett a Jurassic Park: Az elveszett világ és a Jurassic Park 3., melyekben bár a vérengző dinoszauruszok számát megduplázták, sőt az első rész forgatókönyvéből meg nem valósult jeleneteket is belerakták a folytatásokba, de a sikert egyiknek sem sikerült megismételnie. De azóta eltelt 14 év és a kétes minőségű utódok már a feledés homályába merültek, így az Universal elérkezettnek látta az időt, hogy felélessze a Nublar-szigeten játszódó „megint jön a futás, meg a sikítás” életérzést. Spielbergtől a stafétabotot Colin Trevorrow vehette át, aki az első rész hangulatát akarta megidézni, amely nem csupán a rémisztgetésről szólt, hanem egy nagyfokú meglepődést is magában rejtett egy új világ iránt. Az ötlete, amely a múltat és a jövőt egyszerre tartalmazza és a Kockázatos túrában látott precíz műfajváltásai, na meg a rajongása a szériáért, azonnal meggyőzték Spielberget arról, hogy kedvenc dinoszauruszai jó kezekbe kerülnek. De a nagyjátékfilmek terén tapasztalatlan Trevorrow az elődhöz való túlzott ragaszkodásával és a franchise új irányának bátortalan kijelölésével végül egyiket sem tudja megvalósítani a vásznon. Úgy néz ki, az 1993-ban enyészetté vált parkkal végleg odaveszett a csoda, amely annyi emberben képes volt megnövelni a „hűha” faktort.

Jurassic_World_kritika_2

A Jurassic World immár évek óta biztonságban üzemel, a parkban történt tragédia pedig már a múlté. De a pénzéhes befektetőknek ennyi nem elég, így a látogatók számának növelése érdekében, egy új attrakciót eszelnek ki. Ez az Indominus Rex névre hallgató hibrid szörnyeteg, amely minden eddigi dinoszaurusznál nagyobb és félelmetesebb. A többek között levelibéka és polip génekkel rendelkező őslény egy elterelő hadművelettel megszökik a ketrecéből, ezzel 22.000 ember életét veszélybe sodorva. A szórakoztató létesítmény vezetőjének, Claire-nek (Bryce Dallas Howard) a két unkaöccsét is, akik valahol kint kószálnak a parkban. A kétségbeesett üzletasszony a „raptorokkal suttogó” címet bitorló Owenhez (Chris Prett) fordul, hogy kerítse elő a két gyereket és segítsen megállítani a sportból gyilkolászó szuperragadozót. Ezzel megint megkezdődik a sikolyok menti hajsza…

Jurassic_World_kritika_3

Persze még egyszer ugyanazt nem lehet eladni, kell valami új, ami nagyobb és látványosabb, ezzel pedig a készítők is tisztában voltak. Egy jelenetben ki is mondják, hogy az embereknek a dinók már olyanok, mint a sima állatkerti látványosságok. A Jurassic World újdonságai a Predatorként vadászó Indominus Rex, az emberi tulajdonságokkal felruházott Velociraptorok és örök lelki társuk, Chris Pratt, aki egy új aspektust hivatott bevezetni az ember és természet kapcsolatába. Sajnos ezek az elemek az erőteljes nosztalgikus hangulatra való építéssel közösen nem férnek meg. Pedig a felütés bizakodásra ad okot, újra láthatjuk a Park eredeti kapuját és miközben a szemünk elé tárják Hammond megvalósult álmát, felzendül John Williams kultikus kísérőzenéje is. Egy pillanatra libabőrösök leszünk és megkapjuk azt az érzést, ami 22 évvel ezelőtt a moziszékekbe szögezett bennünket. De hiába a sok direkt utalás, mint az éjjellátó maszk vagy a csarnok romjai, ahol a raptorok sarokba szorították régi hőseinket vagy a sziget 25 éves T-rexének felbukkanása, hamar ráébredünk majd, hogy csak egy szokványos nyári pénzcsinálóval állunk szemben. Az ismeretlen világ iránti kíváncsiságunk és a benne rejlő meglepetések már koránt sem olyan izgalmasak és magukkal ragadóak. Az érzelmekkel megspékelt dinoszauruszok felvonultatása kiöli azt a félelmet a nézőből, amely a franchise során ezeknek a lényeknek a kiszámíthatatlanságából fakadt. Még mindig sikítoznak és rohannak a főszereplőink, de ezúttal már nem izgulunk értük, nem érdekel a sorsuk, hiszen tudjuk, hogy mi fog történni, ráadásul csak „CGIszauruszok” loholnak a nyakukban. 1993-ban a rémület fő ütőkártyája a Stan Winston által kreált animatronikus bábok voltak, melyek elhitették velünk, hogy a 6,5 tonnás megépített T-rex léptei valóságosak, megjelenése pedig tekintélyt parancsoló. Ezúttal bár minden eddiginél nagyobb és vérengzőbb hibrid szörnyet sikerült alkotnia a készítőknek, mégis minden egyes vásznon töltött perce súlytalan. Az egykoron bolygónk királyai most csak egyszerű számítógépekkel animált lények, amelyek azon erőlködnek, hogy kegyetlen ösztönlények benyomását keltsék, de minél görcsösebben próbálkoznak, annál röhejesebbé válnak.

Jurassic_World_kritika_5

A Jurassic Parkban megteremtett valóságérzet és az ebből fakadó feszültségkeltés szintjét Trevorrownak nem sikerül megközelítenie. Persze ekkora már teljesen mindegy, a kalandfilm hirtelen akcióvá válik (a nézőknek úgy is ez kell) és a hatalmas rohanásban és pusztításban végül mindent alárendelnek a látványnak. A cselekményvezetés csak úgy halmozza a logikátlan történéseket, a szereplőkhöz tartozó szálak kibontása pedig félúton az enyészetté válnak. Chris Pratt kemény ex-katona figurája, aki a Velociraptorokat is fegyelemre neveli és aki Bear Grylls szerű túlélőmódszereivel még a szuperszaglású Indominus Rexet is becsapja, szépen működne ebben az univerzumban. De hiába a borosta és a kalandoroktól rámaradt barna mellény, ha a jellemfejlődését elfelejtették megírni a forgatókönyvben. Bryce Dallas Howard mindent statisztikákban mérő, érzelemmentes karaktere viszont rohamtempóban formálódik. Az egyik pillanatban még csak számokként tekint az őslényekre, pár perc elteltével ugyanakkor már megkönnyezi a park haldokló növényevőit, egy jelenttel később meg mesterlövész pontosságával lődözi a levegőben repkedő fenevadakat. Mindenki más, aki felbukkan mellékszereplőként csak egy két lábon járó eleség és csak azért vannak, hogy legyen kinek meghalnia a két órás játékidő alatt. Szélsebesen robogunk a végső nagy finálé felé, amely bár megpróbálja megidézni az első rész szellemét, végül ez is csak egy komikus Marvelszerű összecsapássá válik, ahol az őslények hősi zenére összefognak a gonosz ellen, hogy megpróbálják megfékezni közös ellenségüket.

Jurassic_World_kritika_4

Összegezve a Jurassic World minden hibája ellenére a legjobb folytatása lett az őshüllős franchise-nak, de ezt leginkább a gyenge elődöknek köszönheti. A Jurassic Park elsőségét ugyan nem sikerült elbitorolnia, mégis vannak pillanatai, amikor képes megidézni a Spielberg kreálta tökéletes atmoszférát, de a bátortalan jövőkép formálás miatt a csoda ezúttal sem történik meg. Kihagyhatatlan programnak ígérkezett a Nublar-sziget felfedezése, de a „hűha” faktort nem sikerült megemelni, így felemás szájízzel távozunk majd a parkból.

Értékelés: 6/10 a “hűha” faktorból


Jurassic World film adatlap


22 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Annyira jó film nem lett. Egy közepes film lett. Viszont még mindig az első része a legjobb a sorozatban bár szerintem meg ez lett a legrosszabb . Bár bevallom néha néha a film nézése közben ásítottam nagyon sokat. Nekem ez nem jött be . Kár volt feléleszteni a szériát !!! Nem éreztem azt az érzést mint anno az első résznél. 10-ből én 4-5 pontot adnék a filmre. Akkora hatalmas élményt nem nyújtott mint az első rész. Én csalódott vagyok:(

 2. Én 14 éve vártam a folytatást, mert nagy rajongója vagyok a sorozatnak, és nekem rohadtul bejött. Persze volt hiányérzetem, de az első részt úgyse hozhatja vissza egy folytatás sem, az mindig klasszikus marad. Visszatérve az új részhez, talán még a 2. résznél is jobb. Megéri moziban nézni, mert jó film! Nem tudom miért kell mindenhol lehúzni….

 3. A varázslat elmaradt…ami nekem nagyon bejött, hogy tényleg megvan a vidámpark feeling és napjainl Jurassic Park-ja tényleg így nézne ki. A főszereplő csaj ahhoz képest, hogy CEO vagy igazgató egy full idióta, mind a viselkedése, mind a színészi képességei. A szereplők nagyon nincsenek eltalálva bár örültem pár régi arcnak, a 2 srác Justin Bieber klón, szintén semmilyenek, plusz tele van Samsung reklámmal az egész, a story egyszer elsüthető, de tényleg nem történik benne extra, a kaland az ami nagyon hiányzik belőle, van körítés meg csillogás, de nincs lelke.

  SPOILER – amikor kiszabadul az idominus rex, nem az lenne a legegyszerűbb, hogy először megnézem, a követővel, hogy hol van és utána nyitom ki a kaput és megyek be a ketrecbe?! ez epic fail. Pár repülő dínónak már ahogy néztem raptor feje van(madaraddá változnak, ahogy Grant mondja)Remélem a folytatás nem az ellopott embriókról fog szólni, vagy h megint csinálnának egy mutáns dinót, ezt egyszer el lehetett lőni, én nem erőltetném a folytatást, tisztelet adásnak ez jó volt, de ennyi

 4. Azt viszont megjegyezném,hogy a kritikában elhangzó gyenge elődök kifejezést azért Spielberg nevében is kikérném magamnak,mert a Joe Johnston nevével fémjelzett harmadik rész valóban nagyon harmatos volt,de a második Spielberg rendezte azért még a mai napig méltó folytatása a nyitó darabnak…

 5. S.P.O.I.L.E.R Lehetséges: Emlékszem jól,még jó pár hónappal ezelőtt,mikor megjelent az első előzetes a Jurassic World-ről és a végén ott voltak a Chris Pratt-el eggyütt szaladó raptorok,emlékszem mindenki úgy kommentálta a látottakat,hogy ez de milyen Már?! Idomított dinók? Milyen gagyi! Ez tuti bukás lesz a film.Ilyen és ehhez hasonló kommentek árasztották el a net-et.Most,a premier után nem sokkal olvasom,nézem,a kritikákat a filmről,de sehol nem hallom viszont azt,hogy a filmben nem lenne helye ennek a ténynek….sőt,szerves része a filmfolyamnak és remekül illeszkedik is bele.Azonban mégis azt olvasom mindenhol,hogy nincs a régi életérzés,ami 23 évvel ezelőtt megszületett,meg hogy nem tudott felkapaszkodni az eredeti Jurassic filmhez.ÉS?? Én sem tizenéves mai gyerek vagyok.Én gyerek voltam 93-ba mikor Spielberg bácsi megcsinálta az eredetit.Én nagyon szeretem a Jurassic Park-ot,és ezt az új részt is.Egyetértek Jrex-el.Nem értem miért kell mindenhol lehúzni a filmet.Nagyszerű filmélmény,pörgő tempó,nekem nem volt benne üresjárat,számomra minden jelenet benne fenntartotta az érdeklődésem és egyszer csak azt vettem észre,hogy vége a filmnek.A mai kornak,szellemiségnek és izgalmas kalandfilmnek mind megfelel,de mert nem vagyunk egyformák nem kell hogy inyére legyen minden egyes embernek,de feleslegesen nem kellene már szapulni azt,aminél ezerszer rosszabb filmekre mondják,hogy hú de király.imdb: 7,6 Rotten Tomatoes :70% ENNYI!!

 6. Robert Az imdb-n közölt adatok sosem tükrözik a valóságot, mivel az esetek többségében már a film moziba kerülése előtt értékelni lehet a filmet. Abban igazad van, hogy ez egy új kor, más dolgok fontosak a filmekben de ha mint rendező nem akarom, hogy összehasonlítsák a filmemet az eredetivel, akkor nem rakom tele régi utalásokkal és nem nyilvánítom ki, hogy az eredeti hangulatot szeretném feltámasztani. Mert ha ezt megteszi, amit a Jurassic World esetében is megtettek akkor bizony az eredeti első részhez mérik a filmet, mivel arra építkezik az apró kis utalásokkal. kerge38 a második rész persze nem lett olyan borzalmas mint a harmadik, de már ez is megosztó kritikákat kapott és jóval kevesebb bevételt produkált, így gyengébbnek tekinthető mint az első rész.

 7. kerge 38 még azt is hozzátenném, hogy Spielberg nem repesett az örömtől ,amikor a második részt megkellet csinálnia, már ő is érezte, hogy ebből jobbat vagy hasonló színvonalat már nem tud kihozni, így a dínós kalandra már annyira ráunt, hogy többinek a rendezését nem vállalta. Az első részt sem azért rendezte meg mert a szíve csücske volt, egyszerűen a stúdió csak úgy volt hajlandó a Schindler listája című filmnek zöld utat adni, ha ezt megcsinálja, így elvállalta.

 8. K.Kristóf: az,hogy mennyire épitkezik az első filmre,az egy dolog,de én azt olvastam és több helyről megerősitést is kaptam,hogy az új filmben lévő,eredeti filmre tett utalások mind egyfajta tisztelgés az eredeti Jurassic Park felé.a rendező annyira szereti és tiszteli a spielberg féle Jurassic-ot,hogy ily módon próbált egyfajta izt visszacsempészni a mai kornak,az eredeti receptből.amúgy veled is egyetértek,a második Jurassic Park már nem ért fel első parkos rendezéséhez,és a mai napig valamiféle visszafogodságot érzek több helyről is,mert lehetne bántani,mégsem teszik,inkább ezt az új részt.mindegy is,mert biztos a folytatás.

 9. Abban is van igazság, bár ahogy olvasgattam a rendezővel készült interjúkat, ott azt mondja, ami a kritikában szerepel (onnan vettem ezt a rémisztgetést a rácsodálkozással részt is). Bár az is benne volt, hogy egyetlen nagy filmmel a háta mögött nehéz levezényelni egy ilyen projektet. Valószínűleg túl sokat akart egyszerre de mindenre nem tudott figyelni.

 10. Szerintem meg ez a film egyszerűen borzalmasan rossz film lett. Életem legnagyobb csalódása ez. Egy filmben sem csalódtam ekkorát eddig mint ebben a folytatásban. A harmadik része sokkal jobb lett mint ez a förmedvény!!! Lapos az egész végiguntam az egészet. NULLA EZ A FILM !!!

 11. Nekem tetszett ez a film. Az utalások is átjöttek főleg amikor *Spoiler* a t-rex átbaktat a Spinosaurus kiállított csontvázán. Egyébként azt a jelentéktelen titkár/bébicsősz csajt is tudtam sajnálni előbb 2 madár akarja szétkapni aztán a mosasaurus gyomrában végzi…nem

 12. A Lost World nekem nagy kedvencem, nagyon eltalált az elveszett világ feeling. Nem egy izzadtságszagú mutáns dinós akármi lett…khm(és mi jön még..)SPOILER A tudós elvitt egy táskányi üvegcsét-rem nem mutáns dinók lesznek a következő részekben SPOILER VÉGE) Azzal lehetne vitatkozni, hogy mi kell a mai mozinézőknek, nekem special kevesebb spec effekt, több story, jó beszélgetések, esetünkben több poén, jobban kidolgozott szereplők, jól eltalált karakterek. Ezek szerint ma csak az kell, hogy fullos legyen a látvány, nagy nevek (akik már nem tudnak elvinni egy filmet a hátukon, pl Bruce Willis Die Hard 5, kb 15 perc után kapcsolatban ki). Egy hangyányival kellett volna többet hozzáadni ehhez a filmhez, hogy a 6-os helyén 9-es álljon. Jó volt a film, nekem is tetszett, de az nagyon idegesít, hogy ennél lehetett volna sokkal jobbat csinálni.

 13. nemrég néztem meg, és hát … maga a film jól megcsinált, dinók pöpecek, pörgős, élvezhető, stb. De kérem, a történet, na az nem már …

  *SPOILER eleje*
  Szóval, sose értem, hogy mikor megcsinálnak egy forgatókönyvet, akkor az orbitális baromságok miért maradnak meg (elnézést attól, akinek ezek a dolgok nem zavarók, őket sem szeretném semmiképpen sem megbántani), hiszen simán lehetne szerintem olyan forgatókönyvet csinálni, amiben nincsenek a következők (és még jó is):
  – a dinó kiszedi a saját hátából a nyomkövetőt; mi van?! Egyrészt akármilyen okos állat, de állat, gőze sincs, hogy ez benne van, főleg nem tudja, hogy mi ez; nembeszélve arról, hogy mégis hogy szedte volna ki? A fogaival? Értelmetlen marhaság ilyennel kinyírni egy filmet, és ez elég központi esemény, sokat épít rá a film
  – csökkenti a testhőjét; oké, megteszi, de mégis honnét a bánatomból tudja, hogy hőkamerákkal figyelik; ne már!
  – az egész megszökős történet; csapdát állít, stb. stb … fájdalmas; ha ilyen okos lenne az állat, nem hívnánk állatnak, és jöhetne a “Dinók bolygója” 🙂

  Asszem nem folytatom, pedig van még sajna ilyen teljesen értelmetlen megoldás a filmben.
  *SPOILER VÉGE*

  Ezek ellenére mivel a filmben szerencsére bele tudtam magam élni, élveztem a mozit, csak az utólagos “szájíz” lett keserű egy kicsit és így csak 6/10.

 14. A hétvégén megnéztem a filmet és szomorú vagyok.
  A történet annyira rossz, hogy fáj! Akik azt mondják, ez egy jó film, azoknak elég a látványorgia, és mit sem érdekli őket a történet, ami szerintem nagyon fontos lett volna.
  A szelídített dinókat, sajnálom nem tudjátok lenyomni a torkomon! Ül, pitizik, pacsit ad!?!? Könyörgöm ezek vadállatok!!! Kőkemény ösztön-vezérelt ragadozók! Óriásit csalódtam! A sorozat eddigi legrosszabb része!

 15. Múlt héten néztem meg a filmet. Óriásit csalódtam! Pedig nagy rajongója vagyok a “sorozatnak”! Az első két rész messze lekörözi ezt, de talán még a 3-nál is gyengébbre sikerült. A látvány nem volt rossz, de engem meglehetősen zavart, a CGI minősége. A raptorok egyáltalán nem tudták visszaadni külsőleg, hangilag az előző részekét. Egyszerűen egy pillanatig nem tudtam beleélni magam, hogy ezek létezhetnének. Ez még nem is lett volna akkora probléma számomra, ha a történet helyt áll, a karakterekkel együtt de ez!
  SPOILER eleje
  Annyira gyenge, idióta volt a story, hogy elképedve néztem, sokszor még nevettem is, hogy “NE MÁR!” Csak néhányat kiemelve.
  – Az indominus rex már olyan intelligens volt, hogy még az embereket is átverte, mondjuk amilyen hülyék voltak nem csoda. Gyerekkorától ott nevelték, (mint sokszor elmondták), de azt ne mondja már nekem senki, hogy egyszer sem látták, hogy képes a színét változtatni stb., és ezekről senkinek sem szóltak! Meg, hogy kivette a nyomkövetőt, mert “emlékezett rá hova rakták” 😀 Honnan emlékezett, hogy vette ki?
  Meg érdekes módon, minden alkalommal csak úgy hirtelen ott termett, hogy hogy nem hallották a lépteit? pl. Amikor Pratt és a csaj a kocsi mögött bújnak, vagy a kölykök mögött megjelenik, 1 méterre, de nem hallották… Lábujjkörmön járt? Lopakodó üzemódba kapcsolt? 😀 a raptorok is később csak úgy megjelennek a semmiből, a házban.
  – Megtapasztalhattuk az első két részben, hogy ezek “vadálatok”, de itt érdekes módon nyugodtan hajókázhatnnak, járhatnak köztük az emberek azok nem támadják meg őket a növényevők!
  – A másik a rossz a vétel probléma nevetséges volt, ráadásul a gyerekke nem fordulnak meg amikor már mindenki más elhúzza a belét, mennek tovább…
  – A repcsik támadásánál, mindeki futkos összevissza, de hőseinek van idejük megállni bezélgetni mikor 20ezer ember között megtalálják egymást. Mentő hajók, repülők természetesen nincsenek a helyszínen, és egy nap míg megérkeznek.
  Annyira szánalmas volt a story, hogy még komolyan a helivel lezuhanó tulajdonos rakétavetővel való megjelenése se lepett volna meg a fináléban.
  – Még lehetne legalább 100 dolgot felsorolni, de a végjátékra ki kell térnem. a T-rex lefutása magassarkúba, a raptoroknak választaniuk kell az ind. rex és Pratt között, és ők az utóbbit választják…a raptor és a T-rex összefog közös erővel, majd csatlakozik a vizi dinó(máig sem értem, hogy látta meg az in. rexet a vízből). A T-rex és a raptor köszönnek egymásnak és elmennek a naplementébe üvölteni. Vicc kategória az egész film, mondom ezt rajongóként, és elfogultan mert imádtam, megnézni a még az általam korábban leggyengébbnek tartott 3. részt is mert abba is voltak baromságok, de ez túltett rajta.
  SPOLER VÉGE
  Bocsi a regény miatt, igyekeztem visszafogni magam :D!

 16. Üdv mindenkinek!
  Szeretnék kicsit vitába szállni az utálkozókkal!
  Nekem se lett a kedvenc filmem, de érdekes módon, akik szidják legtöbbször azzal jönnek, hogy: “Idomított raptor. De gagyi!”
  Józan paraszti ész emberek!
  Rendben van, hogy vadállatok, meg ösztönlények, de kérdem én az oroszlán nem az? És az orka? A tigris, a medve, az elefánt és a farkas nem vadállat? Vadon mind kinyírja az embert!
  Mégis ha emberek között élnek, emberek nevelik fel őket, akkor mind szelidíthető. Jártatok már cirkuszban? Vagy láttatok már tv-t?
  Ha a felsoroltak mind tanítható és szelidíthető állatok, akkor a raptor, aminek a dínók között is meglepően nagy agya van és könnyen tanul (és ez az első részben is jelentős szerepet kap), miért ne lenne ugyanerre képes? Nem házimacskák voltak a filmben, mert Pratten kívül mindenki mást probléma nélkül megkóstoltak és széttéptek.
  A másik problémám pedig, hogy ne legyünk már álszentek!
  Az az ember, aki úgy megy be 2015-ben egy Jurassic filmre, hogy azt várja, hogy ugyanolyan élmény legyen, mint 1993-ban az egy címeres ökör!
  Azóta eltelt 22 év! Eközben mindenki idősödött, látott sok jó és rossz filmet (köztük dínósat is), megváltozott az ízlésük stb.
  És azt se hagyjuk ki, hogy ami akkor nagy újdonságnak számított, az ma már hétköznapi. Rajongóként ha láttátok az eddigi részeket, akkor miért vártátok, hogy újra meglepődtök egy T-rexen, vagy egy brontosauruson? Minden dolog csak elsőre “hűha”! Én is gyerekként láttam az első részt és tátva maradt a szám, de abban az évben a Beethoven 2-ér is rengetegen oda voltak, ma viszont már azt is letagadják, hogy valaha is látták (változnak az emberek). Egy afrikai bennszülött se fog csodálkozni azon, ha zebrát lát az állatkertben.
  Mivel akkor új volt, még nem látott, ezért mindenki élvezte. De az elmúlt 22 évben voltak folytatásai, más dínós filmek, sorozatok, dokumentumfilmek és kismillió dolog amiben dinoszauruszok voltak. Az lenne a meglepő, ha bármi meglepő lett volna benne! Max annak, aki életében először látott filmet.
  Arról szólt, amit várni lehetett tőle: dínók üldöznek embereket.
  Természetesen voltak hibái is! A történetben tényleg volt sok értelmetlen dolog, olyanok is amik valóban elég zavarók, mint ahogy a korábban leírt magassarkuban T-rex elől futás,vagy az, hogy nem tudták, hogy színváltós a mutáns. Az egy jó húzás lett volna, ha az idegesítő kölyköket az első 15 percben felfalja valami! AKÁRMI!
  De azért élvezhető volt.
  Ne panaszkodjunk már arról, hogy nem olyan, mint az első, mert ha olyan lett volna, akkor azt rebootnak hívnánk és akkor mindenki arról panaszkodna, hogy olyan mint az első film.
  Kedves emberek, ha egy filmnek a 4.! részére megyünk a moziba, akkor alapvetően ne üljünk be nagy elvárásokkal.
  Ha páncélozott dínóhadsereg lett volna benne, akkor bezzeg meglepődtetek volna, viszont akkor amiatt szidnátok.
  Egy kellemes délutáni kikapcsolódásnak ideális a film.
  Elnézést a kisregényi hosszúság miatt, de szívesen várok minden LOGIKUSAN MEGINDOKOLT ellenvéleményt.
  Köszöntem

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ