John Carter kritika

40
425

John Carter kritika

A nikkelbolha Marson pattog

Írta: Kenobi

Mérges vagyok. Azt hiszem, nehéz tiltakozni azok véleményével, akik szerint a filmben keményen benne van a bukta lehetősége. Hollywood mára már mindent csontig lerágott, nehéz újat, akár történetekben, akár vizuális megjelenítésben kitalálni. Hiába piszkálták meg Edgar Rice Burroughs Mars történetét, én még sem a különlegességet véltem felfedezni Andrew Stanton rendező nagyköltségvetésű filmjében, mást. Mintha kedvenc mozijai előtt tisztelegne, azokból koppintva gyúrt volna egy kétórás alibifilmre valót. Se nem egyedi, se nem különleges, csak John Carter. Egy év múlva ennyi marad emlékeinkben.

Tisztelgés a kedvencek előtt, írtam imént és valóban. Perzsia hercege, Avatar, vastagon föllelhető Indiana Jones motívumok mellett, akkora Star Wars fíling vágott hókon, hogy ki kellett támasztanom a fejemet. Persze, a látványra amúgy nem lehet panasz. 250 milliós költségvetésből már illik letenni valamit az asztalra. Mégsem áll össze az egész egységes, szemkápráztató élménnyé, amihez a várt 3D hatás gyengélkedése csak rádob egy lapáttal. Most már tényleg befejezhetnék a parasztvakítást, a nézők pofátlan kizsebelését.

John Carter kritika

A történetre egyébként sok panaszom nem lehetne, kivéve annyi, hogy a harmincadik perc táján már kevésbé tudott lekötni. John Carter hirtelen a Marson találja magát. Persze lakói nem így hívják, meg ne kérdezzétek minek, a rosseb emlékszik rá. A bolygó népeinek, történelmének összes nyavalyáját a képembe zúdítják. A sok kiejthetetlen névtől konkrétan agyvérzés kerülgetett, emellett fárasztó módon tolják az információt, hamar elveszíthetjük a fonalat. Konfliktusok hegyén-hátán, ember legyen a talpán követője. A főszereplő nikkelbolhaként pattog párat, közben megmenti a környék egyetlen valamire való nőjét. A szokásos civakodásokat követően szerelem és gonoszok halvány ármánykodása. Mind emellett dúl a harc: a négykezű, soklábú állataikon támadó Avatar zöldségek küzdenek a két táborban háborúzó tetkósokkal, akik szintén marják egymást ezerrel, a békéhez, úgy tűnik, egy esküvő jól jönne. John Carter pedig bekavar és a nap hőse lesz.

Történet ügyileg tehát pofás a káosz, mégis a karakterek egyenesek, mint a bot. A megszokott rinyálásomat hagyom is, úgymint a cselekmény szövésének finom árnyalatai, szerepüket fejük búbjáig átélő színészekkel, körömrágós izgalommal és a nézőt gondolkodásba ejtő csavarokkal. Noha a végén próbálkoznak valami hasonló esetlenséggel, legyen a jutalmuk egy gyenge vállveregetés. Egyébként miért is várhatnánk mást egy csakis a látványelemekkel operáló akció kalandtól, mint a biztosra menés taktikáját? Jól bevált sablonok, szirup és méz langyos variációja a legjobb altató. Időnkét lagymatag csaták dörrenéseire riad az addigra békésen szunyókáló néző.

John Carter kritika

Mert én bizony untam. Néha kicsit, máskor jobban. A Disney hagyományaihoz híven ismét egy korhatárra hígított „bébi kalanddal” lépett elő. Az időnként érezhető gyerekes szájbarágás mellett nyilván tömeges öldöklésekre és szépen kivitelezett hattyú halálára nem számíthatunk. A férfias keménységek is inkább papírtigrisek óvodai nyávogására emlékeztetnek, az akciók amolyan tessék-lássék pofozkodások, a dumák pedig kulturáltan jól fésültek. Én nem tudom, azért egy jó anyázást szívesen elviseltem volna.

Szóval, nagykorúság helyett combosodtak a látványban. Dögöljön meg a lovam, ha képi világ nem David Lynch 1984-es Dűnéjét juttatja az ember eszébe. A John Carter és Frank Herbert remekművéből készült film közötti hasonlóság ugyanakkor szembetűnő: mindkettő nagyléptékű, egyedi fantázia világgal bíró, amiket mozivászonra plántálni, úgy, hogy hiteles, érthető és szórakoztató maradjon, meglehetősen nehéz feladat. Ebből a nézőpontból nézve, elhasaltak mindketten.

John Carter kritika

John Carter értékelés: Ennyit szapultam, aminek tök egyszerű oka van. Mindig beleesek az előzetesen magasra tett mérce csapdájába. Márpedig koppanni magas lóról érdemes. Tehát ne kerülgessük a lényeget. A John Carter sajnos tök átlagos produkcióra sikeredett, amit még az egyébként bosszantóan fásult és bárgyú tekintetű színészek átlag alatti teljesítménye tovább is ront. Persze, vegyük figyelembe véve a célközönséget is, nekik biztosan az év filmje. Be-be! Én már láttam!

Értékelés: 6,5/10


John Carter filmadatlap – magyar előzetessel


40 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szóval abszolúte Avatar-szindrómában szenved ez is: tudtam én, hogy fosh lesz! 😀 Meg nem nézném moziban, max ha fizetnének érte… Vagy legfeljebb, ha később DVD-én hozzám vágnák. 😀

 2. Szerettem volna ha ez a film jól sikerül. Rendesen csalódott vagyok, hogy egy átlag movie lett, de talán ha Lionsgate kezébe került volna… vagy hát nem is tudom. Talán ha japánok forgatták volna japánban, akkor lenne benne vér, anyázás, hősi halál. 🙂

 3. Túl sokat vártatok tőle. Ez egy Disney kalandfilm. Épp ezért fel is sorakoztatja az összes kötelező elemet. Mindenesetre nekem tetszett. Imaxban néztem. Pazar a látvány (még ha a 3D sokat nem is tesz hozzá), kellemes a humor, könnyed az egész, csini a hercegnő, zöldek a marslakók, vannak titokzatos idegenek, űrhajószerű léghajók, csaták, marslakókutya, stb. Dráma és feszültség az nincs.

  Nem egy Avatar, nem egy Riddick. De hiánypótlónak pont jó. Kevés normális sci-fi fantasy készül mostanság. Irány a mozi! Az otthoni lcd ehhez kevés.

  Ui: Persze aki az Avatart is csak fikázni tudta az messze kerülje el és üljön be inkább a Némafilmesre. Az úgyis öt oscart. Biztos nem rossz film (ígérem, cserébe pedig azt a filmet én nem fogom megnézni).

 4. Bennem sem hagyott mély nyomot, de azért a kritika előtt érdemes lett volna képbe kerülni az eredeti regény (sorozat) tekintetében. Pl. onnan a kiejthetetlen nevek és a Disney-féle mesedélután – mert az sem volt több.

 5. Csá!
  Azért talán még potnofilmet csinálhattak volna belole…
  Noha én nem szapulom mert még nem láttam és majd valamikor késobb esetleg DVD-n adok neki egy esélyt csak azért is! 🙂

 6. Az a baj szentem, hogy az eredeti regényből sokan merítettek ihletet a filmjükhöz. Többek között Lucas a Star Wars-hoz, vagy Cameron az Avatarhoz, ezért a film sehogy sem tud úgy kijönni, hogy ne hasonlítgassák az emberek, illetve vágják rá, hogy koppintás. Én mindenesetre már a trailerből sejtettem, hogy nem fogja megváltani a világot, de azért megnéztem, és elvoltam rajta. És nekem első blikkre nem is az Avatar vagy a Star Wars ugrott be róla, hanem a Dűne.

 7. Véleményem szerint egy tökéletes családi kikapcsolódásra alkalmas film.A maga kategóriájában egy korrekt alkotás.

  Ui:Én nem unatkoztam,de lehet másoknak ez kevés!

 8. Az a baj, hogy egy képregény adaptációt nem tudsz másként megcsinálni, ha az már eleve sablonos és kissé bárgyú sztorival indít. Akinek az Avatar jut eszébe róla, meg az Indi, meg mit tudom én mi az túl sok filmet néz. A tavalyi illetve az ideji filmek mindegyikében lehet találni klisét, és azt lehet rá mondani, hogy nézd az pont olyan az a rész mint az Avatar, vagy mint a Star Wars. Hogy a frászba gyártson az ember nektek filmet, ha mindenbe mindent beleláttok.
  Mellékesen megjegyzem, az Avatar szerintem egy nagy fosh, a Pocahontas történet új köntösben. Na meg persze az nem a látványon manipulál??
  Kis gondolkodás, ha már kritikát írunk. XO

 9. Most néztem meg IMAX 3D-ben, nagyon gyenge, és még a kötelező IMAX látvány sem jött át teljesen, a történet lerágott, és unalmas 2 órás szinte beszélgetés….nem éri meg!

 10. Ez a film véleményem szerint lenyűgöző.Ez a kritika nagyon rossz én csak köszönni tudom Hollywood-nak.Aki szerint szuper film az jól gondolja.Én könyvbe is olvastam aki tudja olvassa el jó kis könyv.Nagyon jól írja le az élőlényeket és az állatokat is.Aki szerint béna film és szöcske ugrik a Marson azt csak sajnálni tudom mert egy csepp képzelő ereje sincsen.
  Aki szerint nagy képzelő ereje van akkor készítsen ilyen filmet mint ez ,de ha nem tud maradjon csöndbe.

 11. Nem láttam még a filmet de szerintem nem lehet olyan gyenge mint sokan mondják/írják. Az emberek nem képesek elvonatkoztatni, nem tudom miért kell mindent mindenhez hasonlítani. Szerintem a film önmagához mérten simán megállja a helyét.

 12. Manapság ez megy,ez hasonlít erre az hasonlít arra ezt innen lopták azt onnan.Kit érdekel jót szórakozok rajta és kész,sok újjat már igaz nem tud mutatni a filmes világ,de akkor most álljanak le és ne legyen több film vagy mi?
  Amugy én még efféle filmet nem láttam,tetszik ez a fajta megteremtett világ,nem tudom mi a bajuk itt az embereknek vele.
  Lehet hogyha a film közben nem azon járna az agyuk hogy ezt hol is látták meg honnan lopták tán még élveznék is.

 13. Szerintem meg pont az Avatar csak egyszer nézhető, többször nem is bírtam, túl sok a szín.:) Lassan lendült bele, de aztán egész jó kis film lett. Tars Tarkas 🙂

 14. Üdv!

  Nem szívesen szólok le egy kritikust, de ez a kritika megér par keresetlen szót.

  Vagyunk még paran, akik a Tarzan könyvekből kaptuk az első hős-fantasy ihletésünk és vagyunk még paran, akik tudjak a helyén kezelni a filmeket.

  A kritika írója NEM ilyen ember. Hülye a témahoz és esztéta szindrómaja van.

  Latott egy olyan filmet, amiről semmilyen előzetes hattértudasa sincs. Lathatóan nem tudja miből készült, mikor írtak az alap müvet és mit is fog kapni.
  Elment a sivatagba horgaszbottal és fel van dúlódva, hogy elloptak a halakat és lehúzas az egész.

  Alap AD&D story a film.
  Félisteni főhős, harcos hercegnő, gonosz hadúr, méggonoszabb varazsló, szörnyek és eposzi jelenetek. XP, treasure, artifact…

  Azt mondja leragott csont. Igaz! EZ VOLT AZ ALAP CSONT! és ezt ragtak le ezerszer mar az idők soran. Most megnézheti barki és raismer napjain filmjeire. az SW-re, a stargate-re, az avatarra. Igen.
  MERT valaha megírta Edgar Rice Burroughs a Mars hercegnője könyvét és ebből fejlődött egy müfaj.
  Most csinaltak egy filmet az alap müből. A hangulata követi az 1900-as évek első negyedében hasznaltat és mar van képi hatas is hozza.
  Időutazas a múltból a jelenbe a valósagból a fantaziaba.

  Akinek nem volt gyerekszobaja és a kötelező olvasmanyokon túl vagy még addig sem jutott, egy vallrandítas.
  Nekem meg a véleményük az.

  Köszönöm a kritikus cikket! Végre tudom, hogy a felnőttekben akkor hal meg a gyerek, amikor elemezni kezdik a mesét és nem élvezni.

 15. recruit01 : Annak mindig örülök, ha írásaim ilyen-olyan olvasói reakciókban élnek tovább. Csak röviden válaszolnék, nem akarom húzni az ebédidőt. 🙂

  Edgar Rice Burroughs Tarzan könyveit olvastam, akárcsak a Mars hercegnőjét. Kedvenceim voltak, talán nyolcadikos lehettem? Nem most volt.

  Ami a lerágott csontot illeti, idézem önmagam:
  “Hollywood mára már mindent csontig lerágott, nehéz újat, akár történetekben, akár vizuális megjelenítésben kitalálni. Hiába piszkálták meg Edgar Rice Burroughs Mars történetét, én még sem a különlegességet véltem felfedezni Andrew Stanton rendező nagyköltségvetésű filmjében, mást. Mintha kedvenc mozijai előtt tisztelegne, azokból koppintva gyúrt volna egy kétórás alibifilmre valót. Se nem egyedi, se nem különleges, csak John Carter.”

  Arra céloztam, hogy a rendező képtelen volt markáns egyediséget alkotni a filmjéhez. Mondok rögvest ellenpéldát is: Peter Jackson Gyűrűk Ura trilógiája. Egyébként Tolkien sem mai fiú a fantasyk között.

  A fantáziámmal egyébként semmi baj, mérhetetlenül hatalmas, ezért még azt is el tudtam képzelni, hogy jó film lesz. A vélemények persze legyenek különbözők, csak a szigorú számok nem hazudnak:

  IMDb. jelenleg 7 pont, Rotten Tomatoes 51% és azok a fránya anyagiak. Hétvégi teljes bevétele gyenge 101 millió, amihez, mi Magyarok kemény 212,536 dollárt tettünk hozzá.

  Szerintem teljesen átlagos filmre sikeredett, s bár nem szeretnék idegen tollakkal ékeskedni, most mégis azt mondom, DVD-n kaphat egy esélyt. 🙂 Talán a rendezői változata.

  Üdvözlettel: Kenobi 🙂

 16. Nem igazán értek egyet a kritikával, valószínűleg azért mert a főhős meglehetősen szimpatizálok, az a küzdelem, amit még az családja elvesztése után is képes tansítani, meglehetősen erkölcsi témával látja a filmet.
  Haverokkal néztük meg, szintén nem tudták követni az eseményeket, engem lekötött, az első fél óra mire felfogtam a környzetet, addig volt picit zavaros.

  Ami picit zavart, hogy a világ egyensúlyát fenntartó kopasz istencsászár varázslót is képes volt legyőzni, és így happy end lett/ Alternatív befejezésként a szépen meghal mindenki, és nem tudják irányítani a 9. sugár nevű tengerekből halakat újra teremtő technológiát/
  De itt jegyezném meg ha John Carter és Dejah Thoris képesek voltak egy ekkora összeesküvést is meghiúsítani, akkor igazán megérdemlik azt sugárnyalábot, hogy békében uralkodjanak a marson, és innentől ők tartsák fenn az egyensúlyt!
  Innentől nem az átlag amerikainak fog tetszeni, és nem is a 14-16 éves korosztálynak, véleményem szerint nekik is túl összetett és bonyolult a legalább 5-6 szálon futó cselekmény!

  Egyébként 6,5 az egy elég középerős osztályzat nem ? 😉
  Nálam ettől független 7,5 már csak azért is, mert a közben beharagozott, GI. Joe, a falon futkorászó ninják között pisztollyal hadonászó 65 éves Bruce Willice és mostanában hasonló semmitmondó akció dús lövöldözős filmek között erősen kitűnik.

 17. Szerintem itt mindenkinek igaza volt aki hozzá szólt.Nekem speciel tetszett (kedvenc könyveim a Tarzanokkal és már bocs de a Winettou-kal együtt,- gyerek maradtam-)Tetszett mert nem sikerült az amcsi buziknak nagyon elbaszni-azért a hülye tisztelgéseket bevitték- de ahogy az előttem írót idézzem ha még jobban maradnak az eredeti sztorinál a buta amcsik azt se tudnák mi van.Nem akarok itt politikát bevinni de azért eléggé le vannak butítva a jó amcsik.Ugye nekik nem nehéz Budapest és Bukarestet összekeverni.De a könyvhöz képest szerintem igen jól megoldották, tök szépek a színek (a Marshoz képest)és a poénokkal is csak dobtak rajta.Kenobinak is igaza van mert (nem tudom mi)de valami hiányzott belőle de attól még szuper volt és remélem amcsin kívül jól teljesít majd és lesz fojtatás és akkor jobban ki tudják a dolgokat és a szereplöket dolgozni,óriási kár lenne érte ha csak ennyi lenne és kész.Már bocs de a sztem rakás szar (de azért moziba megnéztem)amcsi kapitányt fojtatják ezt meg nem.

 18. Gyermekkorom egyik kedvenc könyve volt A Mars hercegnője. Évekig ábrándoztam arról, hogy bárcsak filmet készítenének belőle, mert egyszerűen csodás, ami abban a könyvben van. Moziba mentem, megnéztem. Tudjátok mit? HÁT ROHADTUL JÓ!!!!!! Az, amit eddig csak elképzelhettem, láttam! Köszönöm Hollywood, életre szóló élményt adtál. 🙂

  Ja, akinek nem tetszett úgy, hogy nem olvasta el a könyvet (esetleg nem is tudta, hogy ez könyvből készült): Szánjon rá pár órát az életéből, hogy elolvassa, azután kritizáljon. Minden Avatár meg satöbbi az, ami ennek a könyvnek lehetne a koppintása. (Persze én az Avatárt is szeretem, ettől függetlenül. 🙂

 19. Szerintem pofásra sikeredett a film. Kb. 20 éve olvastam a könyvet, gyerekkorom egyik kedvence volt. Mindenkinek ajánlom, aki nem pokémon meséken nőtt fel!

 20. Én sem értek egyet a kritikával, inkább azok véleményével értek egyet, akiknek tetszett, és le is írták, hogy mi-miért. Megnéztem a filmet, valami elképesztő látványvilága van, és tudva azt, hogy egy 100 éves anyagból van, a történet is 10 pontos. Közbe énis rájöttem, hogy Star Wars és társai műfaj, ebből a könyvből keletkezett, és így átértékelődött szinte az összes eddigi hasonló mentalitású alkotás amit láttam. Erre a filmre, így a könyv után 9.5/10 tudok adni. Nagyszerű a megvalósítás, a történet, a látványvilág, és szerintem a színészi játék is jó. Csak sajnálni tudom, hogy kevés bevételt hozott, mert megérdemelne legalább annyit, mint az Avatar és társai.

 21. ez a kritika eszméletlen szánalmas, teljesen komolyan vehetetlen.
  ha jól értem, akkor az a bajod, hogy a film nem váltotta meg a világot, holott ilyet aztán épp ésszel senki nem vár el egy DISNEY filmtől.
  te is írtad, hogy Edgar Rice Burroughs könyve alapján készült a film, de kifogásolod, hogy a marsnak fura neve van, unalmas történelme és nem érdekel téged a lakói közti konfliktus.
  azt sem értem, hogy mi a megdöbbentő abban, hogy egy sivatagbolygó úgy néz ki, mint egy sivatagbolygó.
  kíváncsian olvasnám a kritikádat egy főzőműsorról… felteszem a virtuóz kameramozgást és a cselekménybeli fordulatokat hiányolnád.
  nagyjából annyi derült ki a filmről, hogy neked személyesen nem tetszik, amivel senki nem megy semmire.
  egyet kell értsek recruit01gyel.
  egyébként imdb és rotten tomato számok valóban nem hazudnak, csak éppen nem jelentenek túl sokat. imdb-n ugyanúgy találsz olyat, amitől hánysz és amit imádsz, teljesen megegyező pontszámmal. baromi sokra megyek azzal, hogy 8.2, ha szuper romantikus vígjáték, amit én pont nem bírok elviselni…

  egy kritikától azt várnám, hogy helyén kezelje a dolgokat, betájolja nekem, hogy mit várhatok és mit nem a filmtől, milyen szórakoztatást kínál a film, mik a gyengéi, erősségei, stb.
  ha valaki azon nyavalyog, hogy a toy story nem a terminátor 2, az menjen el sörözni a haverokkal.

  a korhatár nagyjából fellebbentette a szememről a fátylat, hogy nem lesznek csöcsök és kiomló belek, viszont meglepő módon volt cselekmény, amit teljesen ki szoktak spórolni a filmekből mostanában, pláne, ha disneyről beszélünk.
  a film szép. látványvilág eredetiségéről lehet vitatkozni, de nincs semmi értelme, ez egy tisztességes iparos munka, amibe érzékelhető módon fektettek nem kevés energiát.
  karakterfejlődés nyomokban felfedezhető a filmben, de megint: ez nem az a kategória.
  kifejezetten ügyesen voltak megoldva az akció jelenetek: láthattunk hatalmas szörnyet, amint épp ketté tép egy szereplőt, úgy, hogy a jelenet tönkretétele nélkül sikerült kispórolni az artériás vérzés közelről való bemutatását. egyébként van artériás vérzés is, de ravasz módon kék vérű marslakó az áldozat, így nem kell attól tartanunk, hogy csemeténk életre szóló traumát szenved a látványtól.
  a szereplők kifejezetten jók, egyébként. a nem túl sziporkázó párbeszédek működnek, leginkább annak köszönhetően, hogy jó színészek játsszák el őket.

  mint gyakorló szülő, aki már volt áldozata pofátlan lehúzásnak és nem egy totálisan értékelhetetlen szemetet volt kénytelen végig ülni, azt kell hogy mondjam, hogy a film a kifejezetten ajánlott kategória.
  a korhatár ténylegesen kárára vált a filmnek, de amit ki lehetett hozni belőle, azt nagyjából ki is hozták.

  ha valaki fogékony egy történetre, amiben a Marson rohangálnak kardot lengetve, hercegnők, mozgó városok, sokkarú szörnyek és hasonló marhaságok tűnnek fel, az nem veszíthet a film megnézésével.
  ha 10 éves lennék, oda és vissza le lennék nyűgözve, így, 30 évesen pedig nagyon örülök neki, hogy egy kis időre megint 10 éves lehettem!

 22. Kíváncsi lennék, van-e olyan film, ami nem művészfilm és a világ legszánalmasabb kritikusai, a magyar filmkritikusok, nem húzzák le. Előre bocsájtom, nem láttam még a filmet, de elkövetem időről.időre azt a hibát, hogy beleolvasok magyar kritikákba. Szánalma stílusban megírt, önfényező, buta, arrogáns írások tömege. tisztelet a kevés kivételnek. Nem szoktam írni, de most, mivel két kritikát futottam át, elolvasni nem tudtam, akkora az arca az írójának, így most gyorsan megírom. Szükség lenne egy oldalra, ahol a magyar kritikusokat pontozzuk, kritizáljuk, úgy, mint ők a filmeket. Szóval kedves önelégült, képmutató kritikusunk, majd, ha az egód és a nagy arcod mögül kilátsz, akkor írj kritikát. Egyébként azt sem tudom a fajtád ki kérte meg erre??? Miért nem jársz csak szenvedni, a művészmoziba, ilyen mondatok helyett: “Persze, vegyük figyelembe véve a célközönséget is, nekik biztosan az év filmje. ” Önelégült barom.

 23. Én még csak most néztem meg dvd-n, mert korábban mindenki azt mondta, hogy szar meg stb..
  Pedig szerintem ez egy nagyon jó kis film!
  Szórakoztató, látványos, jó történet.

  Még egy folytatást is el tudnék képzelni hozzá!!:)

 24. Mennyire beszukult latokoru emberek vannak a hozzaszolok kozott…
  Vegre v.ki alkot valami kulonlegeset, komoly mondanivaloval mogotte,
  es rogton lefikazzak. Nem a 3d a lenyeg a filmben gyerekek! Es nem is az, hogy tul egyenesek az animalt karakterek… Ha konyvben olvasnatok ilyen -feltetelezem meg sosem tortent ilyen baleset- elvarazsolna kapasbol az elso 50 oldal utan!

  Nem veletlenul volt dedikalva Steve Jobs -emlekenek, o is maradandot alkotott a foldon, es igen, ot is folyamatosan fikazza a sok fotelban ulo semmirekello, akik meg semmit sem hagytak maguk utan a foldon, max. ures popcorn-os zacskot…

  Kar hogy igy lehuztak ezt a filmet, sz.tem oscar-t erdemelne.

 25. John Carter forever.örök kedvenc lett ez a film, nem tudom hányszor láttam már.azt hiszem ez a legnagyobb kaland.elmenni ebből az egészből, egy csodálatos helyre, találkozni a világ legszebb hercegnőjével, szétcsapni az ellent, és boldogan élni.baszki, ha ezt a filmet ugyilyen módon, ugyanezen stábbal folytatnák, hát kiugranék a bőrömből örömömben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ