Ítélet Magyarországon

4
560

Amikor nyilvánossá vált a romák elleni sorozatgyilkosságot tárgyaló per kezdő dátuma, Hajdú Eszter dokumentumfilm rendező elhatározta, hogy az egész tárgyalás-sorozatot dokumentálja, emléket állítva ezzel az áldozatoknak.
A film fejlesztése 2010 novemberében kezdődött, a forgatások az első tárgyalási napon 2011. március 25-én kezdődtek és 2013. augusztus 6-án, az ítélet kihirdetésével értek véget. A két és fél évig tartó per folyamán Hajdú Eszter stábja volt az egyetlen, amely a tárgyalások minden napját dokumentálta. Az egyéb külső forgatások mellett a stáb a per 167 napján részt vett, minden napot rögzített és ezzel egy exkluzív, egyedülálló kordokumentációt készített egy egyedülálló ügyről. A per során az első néhány és az utolsó pár napon volt nagy nemzetközi és magyar média érdeklődés, a tárgyalási napok túlnyomó többségén azonban a sajtó sem vett részt. Az Ítélet Magyarországon magyar állami támogatás nélkül, teljesen független dokumentumfilmként készült el magyar-német-portugál koprodukcióban.


Ítélet MagyarországonFilm adatlap

Eredeti cím: Judgment in Hungary
Mozibemutató (HUN): 2014. június 12.
Magyar cím és korhatár: Ítélet Magyarországon (16)
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Dokumentum, Krimi, Dráma
Rendező: Hajdú Eszter
Forgatókönyvíró: Hajdú Eszter
Filmstúdió: Miradouro Media


Ítélet Magyarországon film képek

Ítélet Magyarországon előzetes /trailer/Ítélet Magyarországon film klipÍtélet Magyarországon TV SpotKapcsolódó anyagok:


Ítélet Magyarországon IMDB adatlap


4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A magyarok ellen elkövetett, napi szinten történő gyilkosságokról is fog készíteni Hajdú Eszter filmet? Bár abból inkább sajnos filmsorozat lenne. Már csak azért kérdezem, hogy a másik oldal ne legyen hátrányosan diszkriminálva.

  2. Nem elég, hogy Magyarország megítélése így is negatív külföldön, le rasszistáznak, nácinak, antiszemitáznak bennünket, még kell csinálni róla dokumentum filmet is ami ezt megerősíti. Külföld egyből kapni fog majd rá, és mutogatni fogják a magasba emelve ezt a filmet mint valami királyi jogart, hogy tessék, itt van erről van szó, erről beszéltünk.Saját országunkat lejáratjuk. Megjegyzésképpen mi sehol sem vagyunk a Szerbektől, a Szlovákoktól, a Franciáktól, az Amerikaiaktól, az Angoloktól, az Oroszoktól. Ezek mind rosszabbak mint mi de ők állnak elöl a sorban akik ránk mutogatnak. Arról a tanárról miért nem csinálnak dokumentum filmet akit ezek a **** halálra vertek a kislánya szeme láttára? Vagy arról a sok idős emberről, akikhez betörnek és agyon ütnek? Ezek a dolgok nem léteznek? Ezeket miért nem fújja fel akkorára a média?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..