Huszadik század /Novecento/

0
769

A film kerettörténete 1945-ben játszódik, s a fasiszták bukásával kezdődő leszámolások kapcsán visszapillantásokban tárul elénk a századelőn egyszerre, de különböző sorban született és együtt felnőtt parasztfiúnak, Olmónak (Gérard Depardieu) és Alfredónak (Robert De Niro), az uraság unokájának bonyolultan egymásba fonódó életpályája. 1918-ban, a háborúból hazatérvén, majd jövendőbelijeikkel együtt újra szentesítik barátságukat, Alfredo azonban cserben hagyja az ártatlanul gyerekgyilkossággal gyanúsított Olmót. Barátságuk megromlik, akárcsak Alfredo házassága, aki hagyja szabadon garázdálkodni a szadista fasiszta intézőt, Attilát (Donald Sutherland); ez utóbbival csak Olmo mer szembeszállni, de miután fellázítja ellene a parasztokat, menekülni kényszerül.
Bernardo Bertolucci klasszikusa egy igazi, monumentális filmeposz, Ennio Morricone nagyszerű muzsikájával, valamint olyan későbbi sztárok főszereplésével, mint Robert De Niro, Gérard Depardieu vagy épp Donald Sutherland.


Huszadik század /Novecento/Film adatlap

Eredeti cím: Novecento /1900/
Bemutató (Olaszország): 1976. augusztus 16.
Magyar cím: Huszadik század
Magyar bemutató: 1978. szeptember 14.
DVD megjelenés (HUN): 2010. október 20. (Újrakiadás)
Műfaj: Dráma, Háborús, Történelmi, Romantikus
Rendező: Bernardo Bertolucci
Forgatókönyvírók: Franco Arcalli, Bernardo Bertolucci, Giuseppe Bertolucci
Szereplők: Robert De Niro, Gérard Depardieu, Dominique Sanda, Francesca Bertini, Donald Sutherland, Burt Lancaster
Filmstúdió: Produzioni Europee Associati


Huszadik század /Novecento/ film képek:
Huszadik század /Novecento/ film klipKapcsolódó anyagok:


IMDb adatlap

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..