Harry Potter és a félvér herceg – magyar szinkronos előzetessel

1
892

A Harry Potter sorozat hatodik, utolsó előtti felvonása. Roxfort felett sötét árnyak gyülekeznek. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter és barátai számára a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola mindennapjai is bőven elég izgalmat jelentenek nekik: Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron barátnője és Hermione szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő. De Harrynek egyre több oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementortámadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore abban reménykedik, hogy védence megerősödhet, ha jobban megismeri a múltját. De van veszély, amelyre ő sem készülhet fel.


harry-potter-poszterFilm adatlap

Eredeti cím: Harry Potter and the Half-Blood Prince
Bemutató (USA): 2009. július 15.
Magyar cím: Harry Potter és a félvér herceg
Magyar bemutató: 2009. július 23.
DVD és Blu-ray megjelenés: 2009. november 24. / 2016. október 26. (új kiadás)
Műfaj: Kaland, Fantasy
Rendező: David Yates
Forgatókönyvíró: Steven Kloves
Szereplők: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, David Bradley, Jim Broadbent, Jessie Cave, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Frank Dillane, Tom Felton, Michael Gambon, Matthew Lewis, Evanna Lynch
Filmstúdió: Warner Bros


Harry Potter és a félvér herceg mozi film képek:Harry Potter és a félvér herceg magyar szinkronos előzetes / Trailer/Harry Potter és a félvér herceg TV SpotokHarry Potter és a félvér herceg film klipekHivatalos honlap


1 hozzászólás

 1. Bocsi, hogy ide is berakom, de most jöttem rá, hogy inkább ide illik! :S

  Nos végre láthattuk 2009 legjobban várt filmjét! A vélemények nagyon megosztóak, leginkábba megrögzött Harry Potter rajongóknak köszönhetőek, akik azt szeretnék, hogy az összes jelenet szerepeljen egy 2 és fél órás filmben! Persze, aki egy kicsit is ért a filmekhez, az tudja, hogy ez lehetetlen! Szerintem egy nagyon jól sikerült filmet kaptunk, amiben minden van, ami egy filmet kiválóvá tesz! Lehet, hogy David Yates nem a világ legjobb rendezője, de a kellő hangulat megteremtéséhez nagyon ért!
  A forgatókönyv igen jól sikerült, ezúttal sem csalódtam Steve Klovesban! Persze voltak változások és új jelenetek, de ezek javarészt a film dinamikáját kívánták megőrizni! A kezdés telitalálat, a halálfalók pusztítottak és valljuk be azt igen látványosan tették, így ez a rész nagyon szép lehetett 3D-ben! A pincérnős jelentet már kevésbé tetszik, de idővel biztosan megszokom. Az Odús jelenetet is megkedveltem már! És valljuk be kellett is bele az a kis akció, mert a végén nincs csata! Amit én egyátalán nem hiányolok, mivel, amúgy sem egy nagy, látványos csata, vagyis nem láthatnánk belőle sokat, ahogy a könyvben sem, mert nagyrészt lezajlik, amíg Harryék fent vannak a toronyban! Három emlék is kimaradt, amiket persze elsőre én is hiányoltam, de ezek majd a hetedik rész(ek)ben biztosan ki lesznek dolgozva, így végülis annyira nem hiányoznak! Talál egyik filmben sem volt ennyi poén, ráadásul ezek tényleg vicces, minőségi poénok! Először érzem úgy, hogy megfelelően sikerült kihozni a könyvben lévő humort! A barlangos jelenet egyszerűen szenzációs, nem tudok vele betelni, személyes kedvencemmé vált! Hiába tudtam, hogy mi következik, mégis megijedtem, amikor kinyújt egy kéz a tóból! Dumbledore halála is „jóra” sikeredett, nekem a temetés nem hiányzik annyira, mert ez a pálcás megemlékezés sokkal szívhezszorítóbb lett, mintha egy minisztériumi ember egy üres beszédet tart! (ahogy az a könyvben van) Sok jelenet kimarad, ezek javarészt indokoltan, de mondjuk egy Pitonos SVK órát én beleraktam volna, márcsak azért is, mert így több szerepet kapott volna a címszereplő! Illetve a végén megemlíthették volna, hogy Piton miért Félvér Herceg!
  Az effektek elképesztően jók lettek, szerintem megvan a harmadik jelölt is a következő Oscarra, a legjobb vizuális effektek kategóriájában! (a másik kettő szerintem a Transformers 2 és az Avatar lesz) Már a film eleji támadás is brilliáns, majd ott van a merengőben merülés is, ami úgyszint látványos lett, illetve a kviddics még sosem volt ilyen élethű! De a legnagyobb „effektdobás” a végére maradt! Az inferusok egyszerűen fantasztikusak! Látszik, hogy nem friss hullák, lerohadtak az izmaik, ezért ilyen csontosak, de még látszanak kicsit a hajdani emberi vonásaik. A kinézetre is igen borzasztóak, de a mozgásuk teszi őket igazán félelmetesé! Dumbledore lángörvénye minden képzeletet felülmúlóan pazar látványt nyújt, ilyet eddig filmvásznon nem láthattunk! Ebből a jelentből végre láthatjuk, hogy miért is ő a világ legnagyobb mágusa!
  A látványtervező részleg ezúttal is szemetgyönyörködtető díszletekkel rukkolt elő! Weasleyék varázsvicc boltja, még csak a bemelegítés, utána megtekinthetjük a Három seprűt és Voldemort árvaházát is! A legpazarabb munka azonban egyértelműen a barlang, ami a kristályos elrendezésében gyönyörű lett!
  A fényképezés is nagyon tetszik, Bruno Delbonnel kiváló munkát végzett! A film sötét tónusát végig nagyon jól meghatározza, a komor fénybeállítás! Emellett pedig élvezhettünk nem egy tökéletes kamera-beállítást és kameramozgást!
  Nicholas Hooper engem lenyűgözött, a zene ezúttal is tökéletes! Ha kell dallamos, ha kell pattogós, ha kell pedig elképesztően szívbemarkoló!
  A szereplőgárda ezúttal is nagyot alakított! Radcliffe játékanem volt olyan rossz, bár korábban sem volt vele nagy probléma! Miss Watson játéka viszont nagyot fejlődött, sokkal kiforrottabb lett az alakítása! De a „trióból” egyértelműen Rupert Grint hozta ki a legtöbbet a karakteréből, nagyon jól hozta a vicces jeleneteket! Tom Felton a korábbi filmekben is jól játszott, de ebben a részben igazán megmutatta mire is képes! Michael Gambon az azkabani fogoly után végre újra jól alakított, a tavas jelenetnél különösen tetszett! Alan Rickman és Meggie Smith már kisujjukból kirázzák a szerepüket, ezúttal is csodásak voltak! Az „újonc” Jim Broadbent is bebizonyította, hogy itt a helyet a legjobb angol színészek között, tökéletesen személyesítette meg a kissé hóbortos, de jólelkű Lumpslukk professzort! Helena Bonham Carter őrült játéka teljesen illik Bellatrixhoz, ő is kiválóan formálja meg a karakterét!
  Összességében ez a film 10/9 (90%) pontot ér, mert nekem egy kicsit jobban tetszik Yates ezen munkája , mint az előző, mert sokkal inkább egy egységes összefüggő sztorit alkot, lenyűgöző effektekkel és kiváló poénokkal!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..