Halálos iramban: Tokiói hajsza

9
1319

Sean Boswell (Lucas Black) igazi kívülálló, fékezhetetlen versenyző az illegális éjszakai hajszák sebességtől izzó alvilágában. Ám amikor forró lesz a talaj az abroncsai alatt, Tokióban állomásozó katonatiszt apjához kénytelen költözni, hogy elkerülje a börtönt. Az idegen országban aztán még inkább kívülállónak érzi magát a szokatlan szokások és ismeretlen törvények között. Nem kell azonban sok idő, hogy ismét akcióba lendüljön, amikor egy másik amerikai srác, Twinkie (Bow Wow) bevezeti őt a tiltott driftversenyek világába. Első versenyén véletlenül a drift királyt hívja ki, aki összeköttetésben áll a japán maffiával, a Jakuzával. A gyorsulási versenyeken edződött Sean-t meglepi, hogy mennyivel másabb a driftelés, és veszít is. A vereségnek pedig magas ára van: a srác kénytelen lesz a bűnszövetkezetnek dolgozni.


Halálos iramban: Tokiói hajszaFilm adatlap

Eredeti cím: The Fast and the Furious: Tokyo Drift
Bemutató (USA): 2006. június 16.
Magyar cím: Halálos iramban: Tokiói hajsza
Magyar bemutató: 2006. július 27.
DVD megjelenés: 2009. április 1. / 2017. augusztus 25.
Műfaj: Akció
Rendező: Justin Lin
Forgatókönyvírók: Chris Morgan, Kario Salem
Szereplők: Lucas Black, Bow Wow, Brian Tee, Nikki Griffin, Sung Kang, Jason Tobin, Nathalie Kelley
Filmstúdió: Universal Pictures


Halálos iramban: Tokiói hajsza /The Fast and the Furious: Tokyo Drift/ képgaléria:
Halálos iramban: Tokiói hajsza /The Fast and the Furious: Tokyo Drift/ magyar feliratos előzetes /Trailer/
Halálos iramban: Tokiói hajsza /The Fast and the Furious: Tokyo Drift/ előzetes /Trailer, HQ/Halálos iramban: Tokiói hajsza /The Fast and the Furious: Tokyo Drift/ TV Spot /HQ/Kapcsolódó anyagok:


IMDb adatlap

9 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nem értünk egyet lsu! Walker ide vagy oda, a ‘Tokiói hajsza’ lepipálja a második részt. Hogy készültem az ‘Ötödik sebesség’ kritikájára, hivatalból megnéztem a korábbi részeket. Az az igazság, hogy bár az első részből szinte senki nem játszik a harmadikban (tekintsünk most el Diesel cameójától a végén!), a ‘Tokiói hajsza’ megállja a helyét, akár a Halálos iramtól független filmként is elment volna. Az a véleményem – különösen az ‘Ötödik sebesség’ után -, hogy Justin Linre érdemes lesz odafigyelni a jövőben. Már a harmadik részben is olyan látványtrükköket alkalmazott (például: egy snittben a kamera végigfut az autóúton, lezúg a szakadékba, majd onnan visszatér több tíz méterrel lejjebb az útra, követi az elzúgó autókat, “rázoomolva” a sofőrök arcára), amit mástól korábban még nem láttam (talán David Finchertől, de ő a komótos kameramozgást alkalmazza, míg Lin ezerrel pörög!). Szinte el sem hiszem, amit Lin nyilatkozott, hogy a ‘Halálos iramban’-t még főiskolásként nézte ő is a moziban, és csak ábrándozott rajta, hogy egyszer ilyen költségvetésű produkcióban részt fog venni. Eddigi munkássága szinte egy az egyben a Halálos iram-szériához köti, az ‘Annapolis’ lóg csak ki a sorból, azt hiszem, hamarosan meg is nézem, kíváncsi vagyok, mihez kezdett egy drámával az akciófilmek után.

 2. Látod, ebben egyetértünk! 🙂 Valóban kirítt a sorozatból. Csak a 4. résznél kaptak észbe az alkotók, hogy a Halálos iram valójában Toretto-O’Conner párosról szól – sőt, megkockáztatom, ha csak Toretto lenne benne, akkor is működne a film, míg ellenkező esetben nem, ahogy azt a Halálosabb iramban láthattuk is! -, nem pedig a gyorsulási versenyekről.
  A hozzászólásomat vitaalapnak szántam, de remélem nem letámadásnak vetted, minden indulat nélkül írtam, remélem, nem vetted rossz néven… 🙂

 3. Az előbbi hozzászólásomat lsu-nak szántam! 🙂 De örülök, hogy itt vagy, Kenobi, és minden szavadat aranyba kellene vésni. Annyival egészíteném ki, hogy a harmadik rész sztorija is meglepően jobb lett (bár a kezdő jelenet, a középiskolás balhé során majdnem kikapcsoltam a lejátszót!), mint a második rész hollywoodi fércmunkájáé, a korábbi részekhez képest… bár az is lehet, hogy csak a Kelet misztikuma vakított el?!Nem is tudom. :-/

 4. Miner: A rendezőnek a nagyszerű szakmai munkáját nem kritizálom,de ettől még a 3. rész nem illik ebbe a sorozatban,így hogy más a szereplő,Paul azért alap ember volt mindegyik részben,kivétel ez…

  Én így látom,te úgy! Természetesen láttam ezt a részt is,és akcióban nem volt hiány,tehát nem mondom,hogy rossz film…

 5. Szerintem is kilóg valamennyire a sorból a harmadik rész. Justin Lee direktor Japánba terelte a száguldó cirkuszt, kivont minden ismert nevet(a végére azért kapott meglepetés vendéget már mindenki tudja),és direktorelődeihez hasonlóan derékmagasságba helyezte a kamerákat. Így aztán nem csak az aszfaltszántó kocsicsodák reflektorai vakítanak meg bennünket, hanem ismételten bepillanthatunk a lányok miniszoknyái alá-lopva, miközben dübörög a zene.
  Az akciók korrektek, első osztályúak. Látványosan kivitelezett versenyek, dinamikus kameramozgás, és meghökkentő kunsztok szemtanúi lehetünk. Ám a harmadik felvonást mégis dögrovás kerülgeti, mert amit látunk, az az első két epizódra támaszkodik. Azért nem kell kőbe vésni károgásom, csak kis kötözködés. Ezek után beállnék azok sorába, kik szerint a Tokiói hajsza szórakoztató menet lett. Az pedig külön örvendetes, hogy a franchise újabb fejezetei képesek voltak megújulásra. Az Ötödik sebesség frenetikus sikerén felbuzdulva, pedig várhatjuk a következő iramot is. Mert lesz, s az olyan nyilvánvaló, mint Vin Diesel hajába kapaszkodó kósza szellő.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..