Hacsi – A leghűségesebb barát /Hachiko: A Dogs Story/

9
2581

A szívmelengető megtörtént eseményen alapuló film egy Hachiko nevű kutyáról szóló Japán mese amerikai adaptációja. Hacsi mindennap kimegy gazdája elé a vasútállomásra, hogy üdvözölje a munkából hazatérő férfit. Egy szomorú napon a férfi meghal, Hacsi azonban nem tudja elfogadni el a tényt, hogy gazdája nem érkezik meg többé: 9 éven keresztül, mindennap, ugyanazon a helyen ül, és várja hogy az imádott férfi megjelenjen. Az évek alatt lassan megismerik őt a környéken élő emberek, és szimbolikus alakká válik: a szeretet, a részvét és feltétel nélküli hűség példaképévé. Hachiko bronzszobra ma is ott áll a Shibuya állomáson, Japánban. © filmtrailer.hu


Hacsi - A leghűségesebb barátFilm adatlap

Eredeti cím: Hachiko: A Dog’s Story
Bemutató (Japán): 2009. augusztus 8.
Magyar cím: Hacsi – A leghűségesebb barát
Magyar bemutató:
DVD megjelenés (HUN): 2010. május 5.
Műfaj: Dráma, Családi
Rendező: Lasse Hallstrom
Forgatókönyvíró: Lasse Hallstrom
Szereplők: Richard Gere, Joan Allen, Jason Alexander, Cary-Hiroyuki Tagawa, Erick Avari, Davenia McFadden
Filmstúdió: Shochiku Kinema


Hacsi – A leghűségesebb barát /Hachiko: A Dogs Story/ film képek:
Hacsi – A leghűségesebb barát /Hachiko: A Dogs Story/ előzetes /Trailer, korhatáros, HQ-HD/Kapcsolódó anyagok:


IMDb adatlap
Hivatalos oldal

9 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szívet-lelket megtöltő történet, amely megmutatja a kutyák igazi voltát. Kedvenceim között tartom számon, az Eight Below (Kutyahideg) mellett. Aki teheti, szánjon rá egy csendes, külvilágtól elzárt délutánt. Megéri.

 2. Nem értem,hogy miért 9 évet írnak mindenhol!

  Hachiko 1923.november 10-én született
  Ueuno a gazdája 1925.május 21-én halt meg.
  Hachiko 1935.március 8-án halt.

 3. szerintem is egy szép történet! mindenki mást szür le belöle! én a szeretetet, a barátságot az önzetlenséget és mind ezt határok nélkül tette hachiko. akár hányszor nézem mindig sirok mert a bánat a kutyus szemében visszatükrözödik de egyben a remény is hogy visszatér a gazdája! a végén sajnos megfagy és a feltételezés szép volt!mert elaludt és talán álmában kinyilt az ajtó és ott volt a várva várt barát!!! nagyon szép történet!!!!

 4. Ez számomra egy gyönyörű film volt.Nagyon örülök,hogy feltették és meg is nézhettem.Igaz,hogy még mindig vörösek és fájnak a szemeim,mert nem tudtam megállni a sírást,de nem bánom mert megható,és hogy ez még valaha igaz is volt…..Mit nem adnék egy hasonló kutyáért.

 5. én ezt a filmet egyszer láttam és az utolsó fél óráját végig sírtam ….:( szerintem nagyon megható film …..olyan hűséges kutya mint Hachiko -alig van…<33333

 6. Ezt a filmet meg lehet nézni 10 éves gyerekekkel? Esetleg van benne olyan rész, ami nem való nekik?? Hétvégi moziként gondoltam, hogy megnézné együtt a család otthon, csak kérdés, hogy nyugodt szívvel lejátszhatom-e a gyerekeknek ?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ