Gyilkos vágyak /Passion/

1
671

Christine (Rachel McAdams) fiatal és rámenős reklámcégvezető Berlinben. Karrierjét New Yorkban akarja folytatni, azonban az előléptetéséhez szükséges átütő siker munkájában – mely meggyorsítaná tervét – nem jön el. Isabelle (Noomi Rapace) tehetséges kreatív, aki ontja magából a jobbnál-jobb ötleteket. Egy új okostelefon marketingtervének koncepcióját dolgozza ki, mely hatalmas sikert arat cégükön belül. Christine Isabelle ötletében látja a hiányzó elismerést tervének megvalósításához. Dícséretekkel halmozza el és gyengéd érzelmekkel, flörtölgetve manipulálja a naív lányt, hogy Londonba utazva tökéletesítse reklámkoncepcióját. Miközben külföldön tartózkodik, ötletét Christine sajátjáként adja el és ezzel a két nő közötti halálos hatalmi harc, melyet egy közös szerető (Paul Anderson) iránti féltékenység is tüzel, kezdetét veszi.
A Gyilkos vágyak a Magyarországon is vetített francia Szerelmi bűnök (Love Crime/Crime D’amour, 2010) feldolgozása, melynek adaptációjával Brian de Palma visszatér a saját maga által a nyolcvanas években tökéletesített (Gyilkossághoz öltözve/Dressed to Kill, 1980; Alibi test/Body Double, 1984) erotikus thriller műfajához.


Gyilkos vágyakFilm adatlap

Eredeti cím: Passion
Mozibemutató (Francia): 2013. február 13.
Magyar cím és korhatár: Gyilkos vágyak (16)
Magyar bemutató: 2013. április 25.
DVD megjelenés (HUN): 2013. szeptember 5.
Műfaj: Dráma, Thriller
Rendező: Brian De Palma
Forgatókönyvíró: Brian De Palma, Natalie Carter, Alain Corneau
Szereplők: Rachel McAdams, Noomi Rapace, Karoline Herfurth, Paul Anderson
Filmstúdió: Canal+, Ciné+


Gyilkos vágyak képek
Gyilkos vágyak előzetes /trailer/Gyilkos vágyak TV SpotGyilkos vágyak film klipKapcsolódó anyagok:


Gyilkos vágyak IMDB adatlap


1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..