Gemenc – Az árterek világa – előzetessel

0
848

Gemenc Közép-Európa legnagyobb ártéri erdeje, ahol a víz folyamatosan alakítja a tájat. A Duna
határozza meg az ott élő növények és állatok mindennapjait: egyszerre táplál, véd és fenyeget, épít és pusztít. Az erdő és a folyó találkozása kitűnő élőhelyet biztosít lakóinak: a gemenci ártéri erdő szarvascsordák, vaddisznókondák, sasok, sakálok, hódok, gémek, jégmadarak mellett a védett fekete gólyák egyik legnagyobb populációjának ad otthont. Az öt éven keresztül, nagy műgonddal és speciális technikával – köztük rejtett vadkamerákkal, légi és víz alatti kamerákkal – készített, a WWF Magyarország ajánlásával mozikba kerülő természetfilm az ő életükbe enged betekintést, többek között olyan különleges, először látható felvételekkel, mint a fekete gólya fészekrakása és a fiókák felnevelése, vagy a 2013-as nagy dunai árvíz idején rögzített drámai képsorok. Az élővilág bemutatása mellett a film nagy hangsúlyt fektet az ártéri erdő különleges hangulatának ábrázolására is, hajnali tájképekkel és sok légifelvétellel, miközben a háttérben Strauss, Vivaldi, Verdi, Puccini, Mahler és Bartók örök érvényű dallamai csendülnek fel.


Gemenc - Az árterek világaFilm adatlap

Eredeti cím és korhatár: Gemenc – Az árterek világa (6)
Mozibemutató (HUN): 2017. május 18.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN):
Műfaj: Dokumentum
Rendező: Olma Frigyes
Forgatókönyvíró: Olma Frigyes
narrátor: Tarján Péter
Filmstúdió: green planet films
Magyar forgalmazó: Pannónia Entertainment


Gemenc – Az árterek világa film képekGemenc – Az árterek világa előzetes /trailer/Gemenc – Az árterek világa film klipGemenc – Az árterek világa TV SpotKapcsolódó anyagok:


Gemenc – Az árterek világa IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..