Gagarin – előzetessel

0
1197

1961. április 12-én Jurij Gagarin szovjet kozmonauta a világ első űrhajósaként vonult be a történelemkönyvekbe, miután Vosztok-1 űrhajóval 108 perc alatt megkerülte a Földet és egy Engelsz nevű kisváros mellett sikeresen földet ért.
Gagarin egyike volt a szovjet űrprogram 20 fős csoportjának, akiket több mint 3000 elit vadászpilótából választottak ki az egész Szovjetunió területéről, hogy egy extrém terheléseket is magában foglaló kiképzés során felkészítsenek az űrutazásra. Húsz legendás pilóta, akik szakmájuk legjobbjának számítottak, bár egyikük sem sejthette, hogy végül kit választanak ki az első emberi űrutazás történelmi feladatára. Amikor végül Gagarint kiválasztották, megkezdődött a felkészítése az akkor még tulajdonképpen ismeretlen területen való bevetésre… egy életre szóló utazásra.
A mindössze 1,6 m3 térfogatú leszállókabinba szíjazva Gagarin eltöpreng az életén, amit gyökeresen megváltoztatott szovjet űrprogram fáradhatatlan törekvése, hogy bármi áron, de elsőként hódítsák meg a világűrt. A látványos kivitelezésű, igaz történeten alapuló történelmi dráma amellett, hogy bemutatja a földműves családba született űrutazó Gagarin emberi oldalát, betekintést enged az űrverseny egyik legintenzívebb időszakába.


GagarinFilm adatlap

Eredeti cím: Gagarin Pervij v kozmosze
Mozibemutató (Orosz): 2013. június 6.
Magyar cím és korhatár: Gagarin (12)
Magyar mozibemutató: 2016. október 20.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Dráma, Életrajz
Rendező: Pavel Parkhomenko
Forgatókönyvíró: Andrej Dmitrijev, Oleg Kapanetsz
Szereplők: Jaroszlav Zhalnin, Mikhail Filippov, Olga Ivanova, Nadezhda Markina
Filmstúdió: Kremlin Films
Magyar forgalmazó: Pannonia Entertainment, Freeway Entertainment


Gagarin film képek


Gagarin magyar előzetes /trailer/Gagarin film klipekGagarin TV SpotKapcsolódó anyagok:


Gagarin IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ