Francia hétvége – Julie Delpy új vígjátéka

1
819

Nosztalgia a köbön. 1979-ben Bretagne-ban, egy tengerparti városkában összegyűlik egy népes család, a nagymama sokadik születésnapját megünneplendő. A film erről a családi összejövetelről szól, a 11 éves csúnyácska, kövérkés, ám nagyon intelligens Albertine szemszögéből mutatva be az eseményeket, amelyek akkor történtek, amikor az egész világ attól rettegett, hogy hová fognak becsapódni a meghibásodott amerikai Skylab űrállomás darabjai.
A filmet Julie Delpy írta és rendezte, valamint a filmben is feltűnik mellékszerepben. Delpy talán a Mielőtt felkel a nap című romantikus film női főszereplőjeként lehet ismert szélesebb körben, legalábbis férfitársaim közül néhányan itt szerethettek bele, és irigyelhették Ethan Hawke-ot filmbéli szerepéért. A hölgy a film folytatásával, a Mielőtt lemegy a nap forgatókönyvével kapott rá az írásra, ami annyira jól sikerült, hogy 2005-ben Ocarra jelölték érte. Delpy-nek a Francia hétvége már a negyedik rendezése.


Francia hétvégeFilm adatlap

Eredeti cím: Le Skylab
Mozibemutató (Spanyol): 2011. szeptember 19.
Magyar cím: Francia hétvége
Magyar bemutató: 2012. április 5.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Vígjáték
Rendező: Julie Delpy
Forgatókönyvíró: Julie Delpy
Szereplők: Julie Delpy, Lou Avarez, Eric Elmosnino, Aure Atika, Noémie Lvovsky, Bernadette Lafont, Emmanuelle Riva
Filmstúdió: Film, The, Mars Distribution, France 2 Cinéma


Francia hétvége képek
Francia hétvége előzetes /trailer/Francia hétvége TV SpotFrancia hétvége film klipKapcsolódó anyagok:


Francia hétvége IMDB adatlap


1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..