Forradalom: Az orosz avantgárd születése – feliratos előzetessel

0
333

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő epizódjában Oroszország történelmének és művészettörténetének egy rövid, ám annál jelentőségteljesebb szegmense, az 1917-es orosz forradalom és az orosz avantgárd korszak tárul fel, ritkán látható archív felvételek és műelemzések, szakértői interjúk segítségével. A Moszkvában, Szentpéterváron és Londonban forgatott merész és izgalmas dokumentumfilmben olyan művészek életét és munkásságát ismerhetjük meg – műveik elemző bemutatása mellett leszármazottaik személyes beszámolóiból – mint Chagall, Kandinszkij, Malevics és sokan mások. Az Állami Tretyjakov Galéria, az Orosz Állami Múzeum, az Ermitázs és londoni Királyi Művészeti Akadémia közreműködésével készült filmben olyan, egykor betiltott remekműveket ismerhetünk meg, amelyek ezidáig csak ritkán léphették át Oroszország határait. Úttörőket, akik küldetésüknek tekintették, hogy egy Új Művészetet alkossanak egy Új Világnak (erre utal a film eredeti címe: New Art for a New World). Bár az utópisztikus irányzatot alig 15 év után eltiporta a sztálini diktatúra, az orosz avantgárd a mai napig mély és fontos befolyást gyakorol a művészeti mozgalmakra.


Forradalom: Az orosz avantgárd születéseFilm adatlap

Eredeti cím: Revolution: New Art for a New World
Mozibemutató (UK): 2016. november 10.
Magyar cím és korhatár: Forradalom: Az orosz avantgárd születése (12)
Magyar bemutató: 2017. június 1.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN):
Műfaj: Dokumentum
Rendező: Margy Kinmonth
Forgatókönyvíró: Margy Kinmonth
Szereplők: Daisy Bevan, Sean Cronin, Alex Enmarch, James Fleet
Filmstúdió: Foxtrot Films
Magyar forgalmazó: Pannonia Entertainment


Forradalom: Az orosz avantgárd születése film képekForradalom: Az orosz avantgárd születése magyar feliratos előzetes /trailer/Forradalom: Az orosz avantgárd születése film klipForradalom: Az orosz avantgárd születése TV SpotKapcsolódó anyagok:


Forradalom: Az orosz avantgárd születése IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..