Értelem és érzelem

0
1207

Dashwood úr váratlan halála után három lánya pénz nélkül marad. A korábbi jólétnek búcsút kell mondaniuk, ám megmarad nekik valami, ami sokkal fontosabb: a szívük. Az idősebbik lány, Elinor nem bízik az érzelmeiben, úgy véli, a szív dolgaiban is az eszére kell hallgatnia. Húga, Marianne viszont egészen más természet. Csöppet sem leplezi az elbűvölő Willoughby iránt érzett szenvedélyes szerelmét.
Míg a lányok a maguk módján mindketten a boldogságot keresik, a néző elgyönyörködhet a régi szép Anglia ezer csodájában: a rendezett társasági élet, a figyelmes udvariasság és a mindig jól ápolt zöld gyep szépségeiben. És természetesen izgulhat hősnőink szerelméért.

Ha a szereplők parádés névsora nem lenne elég álljon itt néhány kézzelfogható bizonyítéka a film sikerének: 7 Oscar-jelölés, Oscar-díj Emma Thompsonnak a legjobb adaptált forgatókönyvért, 2 Arany Glóbusz díj, valamint a Berlini Filmfesztivál fődíja!


Értelem és érzelemFilm adatlap

Eredeti cím: Sense and Sensibility
Mozibemutató (Kanada): 1995. december 13.
Magyar cím és korhatár: Értelem és érzelem (12)
Magyar bemutató: 1996. április 11.
Blu-ray megjelenés (HUN): 2013. április 24.
Műfaj: Dráma, Romantikus
Rendező: Ang Lee
Forgatókönyvíró: Jane Austen (regény), Emma Thompson
Szereplők: Emma Thompson, Kate Winslet, James Fleet, Tom Wilkinson, Hugh Grant, Alan Rickman
Filmstúdió: Columbia


Értelem és érzelem képek
Értelem és érzelem előzetes /trailer/Értelem és érzelem TV SpotÉrtelem és érzelem film klipKapcsolódó anyagok:


Értelem és érzelem IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..