Én, Daniel Blake – feliratos előzetessel

0
500

Az 59 éves Daniel Blake egész életében szorgalmasan dolgozott, asztalosként fizikai munkából élt. Egy szívroham miatt életében először tétlenségre ítélték, így a rehabilitációs idő alatt szociális segélyért kell folyamodnia. A brit egészségügy adminisztratív útvesztőjében bolyongva összebarátkozik egy hasonló szituációban lévő, kétgyerekes, egyedülálló anyukával, aki a szociális rendszer személytelen és kafkai útvesztőjében hasonlóan reménytelenül próbálja megtalálni a kiutat. Állása nincsen és egy szociális lakásban él két gyermekével, akiknek iskolába kell járniuk, ám ehhez ruhára és ételre van szükségük. A rendszer egyikükkel sem kegyes, és a bürokrácia lassan kezdi felőrölni az idegeiket, Daniel azonban nem adja fel, bármi áron segíteni akar.


Én, Daniel BlakeFilm adatlap

Eredeti cím: I, Daniel Blake
Mozibemutató (UK): 2016. október 21.
Magyar cím és korhatár: Én, Daniel Blake (16)
Magyar mozibemutató: 2016. december 1.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Dráma
Rendező: Ken Loach
Forgatókönyvíró: Paul Laverty
Szereplők: Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy, Natalie Ann Jamieson, Stephen Clegg, Colin Coombs
Filmstúdió: BBC
Magyar forgalmazó: Vertigo Media


Én, Daniel Blake képek


Én, Daniel Blake magyar feliratos előzetes /trailer/Én, Daniel Blake film klipekÉn, Daniel Blake TV SpotKapcsolódó anyagok:


Én, Daniel Blake IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..