Egy őrült szerelem balladája – fesztiváldíjas európai horror-vígjáték

2
628

1937 – miközben a cirkuszban zajlik “bohóckodás”, odakinn tombol a spanyol polgárháború. Az előadásnak a hadsereg vet véget, és ott helyben sorozást tartanak, s a vidám bohócot egy machetét adva a kezébe már viszik is a frontra, úgy ahogy van, bohócjelmezben. 1973-ban, a Franco rezsim bukása után a vidám bohóc fia, Javier az apja nyomdokaiba kíván lépni. Belép egy cirkuszba, ahol a szomorú bohóc szerepét kapja. Szinte rögtön beleszeret az egyik artista lányba, azonban a lány a vidám bohóchoz, Sergio-hoz tartozik, még akkor is, ha a fickó rendszeresen veri a lányt. Javier és az artista lány titokban találkozgatnak, aminek következménye az lesz, hogy a bohócok között eldurvulnak a dolgok. Mondják, a szerelem sötét verem, de bohócainkat e szent érzelem olyan mélyre taszítja önmagukba, ahonnan végül megbomlott elmével és bosszúra éhesen kerülnek újra elő, és kő kövön nem marad!
Álex de la Iglesia filmjét 2010-ben mutatták be külföldön, hozzánk még csak most ért ide. A filmet 19-szer jelölték különböző díjakra, 7-et el is nyert, köztük a 2010-es Velencei Filmfesztivál legjobb rendező és forgatókönyv kategóriájában.


Egy őrült szerelmes balladájaFilm adatlap

Eredeti cím: Balada triste de trompeta
Mozibemutató (Olasz): 2010. szeptember 7.
Magyar cím és korhatár: Egy őrült szerelem balladája (16)
Magyar bemutató: 2012. június 7.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Horror, Thriller, Vígjáték, Dráma
Rendező: Álex de la Iglesia
Forgatókönyvíró: Álex de la Iglesia
Szereplők: Carlos Areces, Antonio de la Torre, Carolina Bang, Manuel Tallafé, Alejandro Tejerías
Filmstúdió: Tornasol Films, La Fabrique 2, uFilm


Egy őrült szerelmes balladája képekEgy őrült szerelmes balladája /trailer/


Korhatár besoroláson még át nem esett anyag, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.Egy őrült szerelmes balladája film klipEgy őrült szerelmes balladája TV SpotKapcsolódó anyagok:


Egy őrült szerelmes balladája IMDB adatlap


2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..