Dumapárbaj

2
1622

Kalmár Tamás (Hadházi László) befutott, negyvenes évei végén járó, kissé felfuvalkodott sztár. Standup nagyágyúként járja az országot fellépéseivel, és övé a legismertebb önálló showműsor az egyik kereskedelmi tévén. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Egy napon azonban rájön, hogy népszerűsége lassan a múlté, a közönség kedvence egyre inkább feltörekvő fiatal riválisa – Nagy Tóbiás (Kiss Ádám). Tamás – ahelyett, hogy szembenézne önmagával – úgy hiszi, minden bajának Tóbiás az okozója, ezért minden igyekezetével azon van, hogy a fiatal humorista fölébe kerekedjék. Próbálkozásai rendre balul sülnek el, s míg mi nevetünk szerencsétlenkedésein, Tamás egyre nagyobb slamasztikába kerül. Egyre romlik a kapcsolata feleségével és legrégebbi barátjával és egyben Tóbiással közös menedzserükkel: Vigéccel (Eszenyi Enikő). Miközben szeretteitől eltávolodik, szakmailag is lecsúszik, hihetetlen fellépéseken próbál pénzt keresni. Megrendelik poénjait vidéki diszkókba, szánalmas céges rendezvényekre és még gazdag horgászok is, hogy jobban harapjanak a halak. Egy mindent eldöntő dumapárbajra hívja ki Tóbiást, de a nagy csinnadrattával előkészített médiaesemény a menedzser rosszulléte miatt elmarad. A két rivális humorista Vigéc halálos ágyánál jön rá, hogy sorsuk nem az ellenségeskedés, hanem a két generáció közös, egymást ugrató poénegyvelege, így a temetés végül igazi fekete komédiába illő megbékéléssé változik. Vigéc a túlvilágról összehozza a két “szájkarater” sztárt.


DumapárbajFilm adatlap

Magyar cím és korhatár: Dumapárbaj (12)
Magyar bemutató: 2015. január 15.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Vígjáték
Rendező: Paczolay Béla
Forgatókönyvíró: Lengyel Balázs, Lovas Balázs, Sallai Ervin, Simon Zoltán
Szereplők: Hadházi László, Kiss Ádám, Eszenyi Enikő, Kamarás Iván, Jordán Adél, Kovács Lajos, Vajdai Vilmos, Gubík Ági
Filmstúdió: Alliance Films
Magyar forgalmazó: Freeman Film


Dumapárbaj film képek
Dumapárbaj előzetes /trailer/Dumapárbaj film klipDumapárbaj TV SpotKapcsolódó anyagok:


Dumapárbaj hivatalos honlap


2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ez a leírás most kajak leírta az egész filmet??? 😀 okés… öhhmmm… ok… Kíváncsi leszek rá, kiderül mit tudnak kihozni belőle. Nagy katarzist nem várok tőle, de hátha meg tud nevettetni 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..