Doboztrollok – magyar előzetessel

0
944

A Doboztrollok egy komikus mese, amely Sajthidán játszódik, a puccos Viktória korabeli városban, ahol mindenki a vagyon, az előkelőség és a legbüdösebb finom sajtok megszállottja. A bájos, macskaköves utcácskák alatt laknak a Doboztrollok, ezek az undok szörnyek, akik éjszaka előmásznak a csatornákból, és ellopják azt, ami a városlakók szemében a legértékesebb: a gyerekeiket és a sajtjaikat. Legalább is így tartja a legenda, amiben az itteniek mindig is hittek.
A valóságban a Doboztrollok különc és imádnivaló csodabogarak földalatti barlangokban élő közössége, akik újrahasznosított kartondobozokat hordanak úgy, ahogy a teknős a páncélját. A Doboztrollok születése óta úgy nevelik Eggset, az árva fiút, mintha közéjük tartozó kukabúvár és szemétgyűjtögető lenne.
Amikor a Doboztrollokat célba veszi egy gonosz féregirtó, Archibald Snatcher, akinek feltett szándéka, hogy megsemmisíti őket, hogy így kerüljön be a sajthidai felsőbb körökbe, a csavargók jószívű bandája kénytelen adoptált gyámgyermekükhöz, és a kalandor gazdag lányhoz, Winnie-hez fordulni, hogy hidat verjenek a két világ között, amikor már érezni a változás – és a sajtok – szagát a levegőben…


DoboztrollokFilm adatlap

Eredeti cím: The Boxtrolls
Mozibemutató (USA): 2014. szeptember 26.
Magyar cím és korhatár: Doboztrollok (12)
Magyar bemutató: 2014. október 16.
DVD / Blu-ray megjelenés (HUN): 2015. szeptember 2./2015. szeptember 23.
Műfaj: Animáció, Kaland, Vígjáték
Rendező: Graham Annable, Anthony Stacchi
Forgatókönyvíró: Irena Brignull, Adam Pava, Alan Snow (regény)
Szinkronhangok: Ben Kingsley, Jared Harris, Nick Frost, Richard Ayoade, Elle Fanning
Filmstúdió: Laika Entertainment
Magyar forgalmazó: UIP Dunafilm


Doboztrollok film képek
Doboztrollok magyar előzetes /trailer/Doboztrollok film klipDoboztrollok TV SpotKapcsolódó anyagok:


Doboztrollok IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ