Coriolanus – trailerrel

7
175

Ralph Fiennes első rendezése a klasszikus Shakespeare drámán alapuló történet. Azonban Fiennes a hagyományos kösztümös megoldás helyett a mai kor díszletei közé helyezte a cselekményt. A film így elsőre az 1995-ös III. Richard feldolgozásra hajaz, ahol a ’30-as évekbe adaptálták a történetet. Úgy tűnik, hogy újabb remek darabbal bővül a Shakespeare-adaptációk sora, és Fiennes beállhat Kenneth Branagh és Richard Loncraine mellé.
Coriolanus (Ralph Fiennes) Róma hőse, nagy harcos, aki hajlíthatatlanul bízik önmagában és lenézi maga körül az embereket. Egyedi nézetei lázadást szítanak az éhező polgárok körében, s végül száműzik Rómából. Coriolanus bosszúra szomjazva felajánlja szolgálatait esküdt ellenségének, Tullus Aufidiusnak (Gerard Butler). A kényszerű szövetségre lépett ellenfelek együtt indulnak Róma ellen, hogy elpusztítsák a várost. © filmtrailer.hu


CoriolanusFilm adatlap

Eredeti cím: Coriolanus
Bemutató (USA): 2011. december 2.
Magyar cím:
Magyar bemutató:
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Dráma
Rendező: Ralph Fiennes
Forgatókönyvíró: William Shakespeare, John Logan
Szereplők: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Brian Cox, Vanessa Redgrave, James Nesbitt, Dragan Micanovic
Filmstúdió: Atlantic Swiss Productions


Coriolanus film képek:
Coriolanus előzetes /trailer/Coriolanus film klipCoriolanus TV SpotKapcsolódó anyagok:


Imdb adatlap

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Felettébb ígéretesnek tűnik! Ráadásul Fiennes mester végre valahára nem csupán, hogy visszatér az őt jellemző rendes színészethez (a Voldemortos bohóckodások után), hanem még rendezi is a darabot! Ez engem máris érdekel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ