Ben Hur (1959) – feliratos előzetessel

0
964

A jeruzsálemi Judah Ben-Hur (Charlton Heston), egy gazdag zsidó család fia, újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messalával, aki szerint az új tanok, melyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az egész Római Birodalmat. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, ott van a kálváriánál, egy szépséges rabszolgalány, Esther társaságában. Korábbi élete azonban gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni Messalát. Száműzik családját, őt pedig gályarabságba taszítják. Ezzel kezdetét veszi évtizedeken át tartó viszontagságos vándorlása, melynek során a gályarabságból Róma legnagyobbjai közé küzdi fel magát.
Egy tengeri csata során megmenti a parancsnok, Quintus Arrius életét, aki ezért fiává fogadja, majd halála után mindenét ráhagyja. Rómába indul, hogy részt vegyen egy kocsiversenyen, ahol legnagyobb ellenfele egykori barátja, Messala. Kettejük versenyfutásának egy ütközés vet véget, melyet Ben Hur éppen csak túlél, ám eldönti, hogy a kardját felcseréli Krisztus tanaival. Annak a Krisztusnak a tanaival, aki még halálában is képes arra, hogy az egész birodalmat felforgassa. A film a történelem egyik legizgalmasabb korszakának, a Római Birodalom virágzásának és Jézus korának monumentális, kalandos feldolgozása, és ma már maga is történelem…


Ben HurFilm adatlap

Eredeti cím: Ben-Hur
Mozibemutató (USA): 1959. november 18.
Magyar cím és korhatár: Ben Hur (16)
Magyar mozibemutató: 1982. augusztus 26. / 2016. május 19.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Dráma, Történelmi, Kaland
Rendező: William Wyler
Forgatókönyvíró: Lew Wallace (regény), Karl Tunberg
Szereplők: Charlton Heston, Jack Hawkins, Stephen Boyd, Haya Harareet, Hugh Griffith, Martha Scott
Filmstúdió: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Magyar forgalmazó: InterCom / Pannonia Entertainment


Ben Hur film képek


Ben Hur magyar feliratos előzetes /trailer/Ben Hur film klipekBen Hur TV SpotKapcsolódó anyagok:


Ben Hur IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..