Banks úr megmentése – magyar előzetessel

1
469

Amikor Walt Disney (Tom Hanks) kislányai könyörögtek apjuknak, hogy filmesítse meg P.L. Travers (Emma Thompson) Mary Poppins című könyvét (az volt a kedvencük), Disney tett egy ígéretet, melyről nem gondolta volna, hogy húsz évébe telik, míg sikerül valóra váltania. A jogok megszerzésében ugyanis nem várt nemezissel találta szembe magát: a goromba és hajthatatlan szerzőnővel, akinek egyáltalán nem állt szándékában átengedni szeretett, mágikus dadusát a kíméletlen hollywoodi gépezetnek. Végül a könyv hanyatló népszerűségétől megijedve Travers belement, hogy elutazik Los Angelesbe és meghallgatja Disney terveit.
Abban az 1961-es két hétben Walt megpróbálta elbűvölni Traverst, gyönyörű storyboardokkal és a Sherman-fivérek fülbemászó dalaival bombázta az írónőt, akit azonban továbbra sem tudott lázba hozni. Úgy tűnt, a jogok végleg elúsznak. Disney-nek vissza kellett nyúlnia saját gyerekkorába, hogy megértse, milyen szellemek kísértik Traverst. Így tudták végül együtt kiszabadítani Mary Poppinst a könyv lapjairól, és elkészíteni a mozgókép történelmének egyik legvarázslatosabb filmjét.


Banks úr megmentéseFilm adatlap

Eredeti cím: Saving Mr. Banks
Mozibemutató (USA): 2013. december 13.
Magyar cím és korhatár: Banks úr megmentése (12)
Magyar bemutató: 2014. január 30.
DVD megjelenés (HUN): 2014. június 4.
Műfaj: Dráma, Vígjáték, Életrajz
Rendező: John Lee Hancock
Forgatókönyvíró: Sue Smith, Kelly Marcel
Szereplők: Tom Hanks, Emma Thompson, Colin Farrell, Paul Giamatti, Jason Schwartzman, Rachel Griffiths
Filmstúdió: Walt Disney Pictures
Magyar forgalmazó: Fórum Hungary


Banks úr megmentése film képek
Banks úr megmentése magyar feliratos előzetes /trailer/Banks úr megmentése klipekBanks úr megmentése TV SpotKapcsolódó anyagok:


Banks úr megmentése IMDB adatlap


1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ