Az utolsó éjszaka Párizsban

0
466

1944 augusztusában járunk, amikor a második világháború végkimenetele már eldőlni látszik: Hitler csapatai meggyengültek, a szövetségesek pedig fokozatosan törnek előre. A többgenerációs katonai család sarja, Dietrich von Choltitz tábornok (Niels Arestrup) a Führertől azt a feladatot kapja, hogy a legfontosabb épületeiben és hídjainál aláaknázott Párizst robbantsa fel. Ha Choltitz engedelmeskedik a parancsnak, nemcsak az európai kultúra egy kiemelkedően fontos darabját törli el a föld színéről, de több millió ártatlan embert is elpusztít. Viszont ha megkíméli a várost, akkor a Gestapo mészárolja le az egész hátrahagyott családját.
A Magyarországon kevéssé ismert, megdöbbentő igaz történetet Schlöndorff egyetlen éjszaka eseményein keresztül meséli el: a svéd főkonzulnak, Raoul Nordling-nak (André Dussollier) néhány óra alatt kell eltérítenie Choltitz-ot az őrült céljától.


Az utolsó éjszaka PárizsbanFilm adatlap

Eredeti cím: Diplomatie
Mozibemutató (Francia): 2014. március 5.
Magyar cím és korhatár: Az utolsó éjszaka Párizsban (12)
Magyar bemutató: 2014. augusztus 28.
DVD megjelenés (HUN): 2015. február 10.
Műfaj: Dráma
Rendező: Volker Schlöndorff
Forgatókönyvíró: Cyril Gely (színdarab), Volker Schlöndorff
Szereplők: André Dussollier, Niels Arestrup, Burghart Klaußner, Robert Stadlober, Lucas Prisor
Filmstúdió: Gaumont
Magyar forgalmazó: Mozinet


Az utolsó éjszaka Párizsban film képek
Az utolsó éjszaka Párizsban magyar feliratos előzetes /trailer/Az utolsó éjszaka Párizsban film klipAz utolsó éjszaka Párizsban TV SpotKapcsolódó anyagok:


Az utolsó éjszaka Párizsban IMDB adatlap


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..