Az oroszlánkirály /The Lion King/

8
1889

Az Oroszlánkirály a kis Szimba életét meséli el. Az állatok királyának, Mufasának első fiúgyermekeként Szimba a trónörökös. A dzsungel állatai tisztelettel bánnak a rettegett, de igazságos király gyermekével, így Szimba életének első hónapjai gondtalanul, boldogságban telnek. De nem nézi mindenki jó szemmel a trónörökös érkezését. Szimba gonosz nagybátyja, a hiénákkal szövetkező Zordon régóta feni a fogát a király trónjára, és tudja, hogy ha a kis utód nem áll az útjában, Mufasa halála után az ő fejére kerül majd a korona. Zordon ármánykodásának köszönhetően a kis Szimba életveszélyes helyzetbe kerül: a kiszáradt folyómederben egy megvadult bivalycsorda előtt találja magát, és csak édesapja önfeláldozó bátorságának köszönhetően éli túl a helyzetet. Apja azonban már nem tud kitérni a csorda elől, és Musafát halálra tapossák…
Szimba nem maradhat többé szülőhelyén, ahol Zordon azonnal magához ragadja a hatalmat. A kis oroszlán világgá megy, útja során új, vidám és vicces barátokra lel, veszélyes és boldog kalandok várnak rá, és amikor életerős hím oroszlánná érik, elhatározza, hogy bosszút áll apja gyilkosán és visszaszerzi a trónt, hogy apja szellemében ő legyen az új Oroszlánkirály!


Az oroszlánkirályFilm adatlap

Eredeti cím: The Lion King
Bemutató (USA): 1994. június 15.
Magyar cím: Az oroszlánkirály
Magyar bemutató: 1994. december 1.
DVD és Blu-ray megjelenés (HUN): 2014. május 7. (újrakiadás)
Műfaj: Animációs, Kaland, Vígjáték
Rendező: Roger Allers, Rob Minkoff
Forgatókönyvíró: Irene Mecchi, Jonathan Roberts
Szereplők: Jonathan Taylor Thomas, Matthew Broderick, Jim Cummings, Whoopi Goldberg, Robert Guillaume, Jeremy Irons
Filmstúdió: Walt Disney Pictures


Az oroszlánkirály /The Lion King/ film képek:
Az oroszlánkirály /The Lion King/ trailer:Az oroszlánkirály /The Lion King/ – Hakuna Matata:Az oroszlánkirály /The Lion King/ – Luau:Kapcsolódó anyagok:


IMDb adatlap


8 HOZZÁSZÓLÁS

  1. 😀 Legjobb rajzfilm a világon …
    19 éves vagyok de ez nagyon jó/szép mese!
    A mai disney mesék sztem közel sem ütik meg azt a színvonalat amit pl:Lion king 1,Aladdin,Bambi és sorolhatnám még a régi nagyon jó rajzfilmeket
    no.1!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..